Την Μ. Τετάρτη η απολογία του 58χρονου για την «ομηρία» στο Ωραιόκαστρο


Σαρανταοκτάωρη προθεσμία για να απολογηθεί στην Α’ ανακρίτρια Θεσσαλονίκης έλαβε ο 58χρονος που κρατούσε τα δύο του ξαδέλφια παρά τη θέλησή τους για οκτώ μήνες.

Την Μεγάλη Τετάρτη θα προσέλθει στην Α’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης για να απολογηθεί, ο 58χρονος που κατηγορείται ότι κρατούσε, σε οικία στο Ωραιόκαστρο, «φυλακισμένα» τα δύο ξαδέλφια του, μία 48χρονη κι έναν 47χρονο.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή, εκβίαση και παράνομη οπλοφορία.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται η κόρη του 58χρονου και μια νεαρή Ρωσίδα. Η πρώτη βρίσκεται στο εξωτερικό για σπουδές, ενώ και η δεύτερη φέρεται να επέστρεψε στη πατρίδα της.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο βασικός κατηγορούμενος κρατούσε δεμένα τα δύο αδέλφια και μετέβαινε συχνά με τον 47χρονο σε τραπεζικά υποκαταστήματα, υποχρεώνοντάς τον να του μεταβιβάζει χρηματικά ποσά, το συνολικό ύψος των οποίων, το διάστημα της «κράτησης», φαίνεται να ξεπερνάει τις 80 χιλιάδες ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο 47χρονος κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία.

Πλέον τα δύο αδέλφια επέστρεψαν στο σπίτι τους στις Σέρρες, απ’ όπου κατάγονται.

 

Το τηλεφώνημα που έσωσε τους δύο ομήρους στο Ωραιόκαστρο [Βίντεο]

Όταν ο 47χρονος βρήκε την ευκαιρία να καλέσει στο «100» και να καταγγείλει την ομηρία του ίδιου και της αδελφής του, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σήμανε συναγερμός.

Την κοινωνία του Ωραιόκαστρου έχει συνταράξει η υπόθεση ομηρίας που εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Όταν το πρωί του Σαββάτου το κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής, βρέθηκαν έξω από το σπίτι όπου ο 58χρονος κρατούσε με τη βία τα δύο ξαδέλφια του, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι είχε συμβεί.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος του 58χρονου δράστη, της 23χρονης κόρης του και μιας ακόμα συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίσταση για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Το σωτήριο τηλεφώνημα

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δύο ομήρων στήθηκε άμεσα από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όταν ο 47χρονος βρήκε την ευκαιρία να καλέσει στο «100» και να καταγγείλει την ομηρία του ίδιου και της αδελφής του, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σήμανε συναγερμός.

Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας μετέβησαν στην εν λόγω οικία, όπου εντόπισαν τα δύο αδέρφια, ενώ έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου και ο 58χρονος ξάδερφος τους.

Το χρονικό της ομηρίας

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τέλη Ιουλίου του 2017, οι παθόντες επιβιβάστηκαν σε όχημα του 58χρονου, όπου ο δράστης με την 23χρονη κόρη του και μία ακόμη συνεργό τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και άσκηση βίας και τους μετέφεραν στην οικία του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Έκτοτε, ο 58χρονος κρατούσε δεσμευμένα τα δύο αδέρφια και μετέβαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του.