Το 1ο Γυμνάσιο Χαλάστρας στη Βαλένθια στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +


Η παιδαγωγική ομάδα Erasmus+ του 1ο Γυμνασίου Χαλάστρας ολοκλήρωσε με επιτυχία το επιμορφωτικό πρόγραμμα “Η θεωρία του Μαύρου κύκνου στην εκπαίδευση’’ στη Βαλένθια της Ισπανίας. Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε κινητικότητα 6 εκπαιδευτικών του σχολείου διάρκειας μιας εβδομάδας (19 – 26 Ιουνίου), στην οποία συμμετείχαν οι: Ανδρονίκη Οικονόμου (Διευθύντρια), Χρήστος Πλατιάς (Υποδιευθυντής) και οι καθηγήτριες Ευδοξία Θεοδώρογλου, Αναστασία Κυπρίλλη, Σοφία Καδιανά και Αθανασία Αλεξανδρίδου. Φορέας υποδοχής και διοργάνωσης των επιμορφωτικών σεμιναρίων ήταν η εταιρεία Moveu, με πολυετή εμπειρία στον χώρο. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στις 11.774 €.

Κύριος στόχος του επιμορφωτικού προγράμματος ήταν η αξιοποίηση των εργαλείων της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην δια ζώσης εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία, η κατανόηση και εξοικείωση των εκπαιδευτικών με λογισμικά εκπαιδευτικού χαρακτήρα ώστε να ενισχύσουν τη διδασκαλία, να προωθήσουν τη συνεργατική μάθηση και κατά επέκταση το μοντέλο της αναστραμμένης τάξης και τέλος να δώσουν τη δυνατότητα σε μαθητές να αποκτήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, όσον αφορά στη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας. Επιπλέον, καλλιεργήθηκε η ανταλλαγή και ο σχεδιασμός μελλοντικών δράσεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθιστώντας έτσι τη συγκεκριμένη κινητικότητα ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Στόχος του σχολείου είναι να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, επιδιώκοντας την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής διάστασης και του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού του σχολείου, τόσο για τους καθηγητές όσο και για τους μαθητές του σχολείου,  διευρύνοντας  τους πνευματικούς ορίζοντες,  μέσω νέων επιμορφωτικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως νέα προγράμματα Erasmus+, με απώτερο στόχο τη συμμετοχή μαθητών.

 

*Ευχαριστούμε το 1ο Γυμνάσιο Χαλάστρας για την αποστολή των πληροφοριών & της φωτογραφίας