Άμεσες λύσεις για το Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου ζητά ο Δήμαρχος Δέλτα


Πρόσφυγες φτάνουν στον καταυλισμό του πρώην στρατοπέδου “Αναγνωστοπούλου” στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Έντονη ανησυχία δηλώνουν οι κάτοικοι.

Την έντονη ανησυχία τους για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας, αλλά και την υπερβολική συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων, εκφράζουν οι κάτοικοι των Διαβατών.

Στο Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου διαμένουν πάνω από 1400 πρόσφυγες και μετανάστες, νεαρής ηλικίας οι περισσότεροι, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κλοπών και επιθέσεων από αλλοδαπούς εναντίον ιδίως γυναικών και νεαρών κοριτσιών. Μάλιστα το περασμένο Σάββατο οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νηπιαγωγείο των εργατικών κατοικιών στα Διαβατά, αιτούμενοι άμεση λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται, λόγω του Κέντρου Φιλοξενίας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης αυξάνει την πίεση προς τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε η περιοχή να αποκτήσει επαρκή φωτισμό και αστυνόμευση. Επιτακτική ανάγκη, σύμφωνα με τον κύριο Ιωαννίδη, είναι η άμεση λειτουργία αστυνομικού τμήματος στα Διαβατά, εξαιτίας των ευπαθών ομάδων που κατοικούν στον οικισμό, αλλά και η δημιουργία ειδική γραμμής του ΟΑΣΘ που θα συνδέει απευθείας το στρατόπεδο με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν οι γραμμές που διέρχονται μέσα από τον οικισμό των Διαβατών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πλήρες ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί: