Ανάγκη για εθνική συνεννόηση, του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου


Ανάγκη για εθνική συνεννόηση

Του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου*

Σε μια περίοδο που η χώρα μας βάλλεται από τις πιο σοβαρές τουρκικές προκλήσεις -επιθέσεις στην σύγχρονη ιστορία της, θα περίμενε κανείς από τους αυτοβαπτιζόμενους επίδοξους μεταρρυθμιστές, να είναι πιο προσεχτικοί και να προτάσσουν το εθνικό σε αντίθεση με το κομματικό τους συμφέρον.

Ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τα οικονομικά (ΑΟΖ) και γεωγραφικά (Τουρκική θεωρία των γκρίζων ζωνών) συμφέροντα της Ελλάδος, είναι απορίας άξιο με πόσο απερισκεψία , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά εκλογές (αντί της δημιουργίας εθνικού μετώπου) απευθυνόμενος σε ένα καταποντισμένο από εκλογικές αναμετρήσεις κοινό που έχει αποδομήσει το πολιτικό σύστημα αλλά κυρίως το πολιτικό προσωπικό του.

Σε ένα τέτοιο διαβρωμένο πολιτικά κλίμα στην κοινωνία, που οι εκλογικές διαδικασίες παίρνουν μορφή δίκης, οι τακτικισμοί και τα παιχνίδια εξουσίας περισσεύουν καθώς ελλοχεύουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι.

Όσο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να εδραιώσει στον δημόσιο διάλογο στο εσωτερικό της Τουρκίας, το ζήτημα της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης και να αμφισβητήσει την Ελληνική κυριαρχία στα νησιά κυρίως του Ανατολικού Αιγαίου, τόσο η Ελληνική πλευρά οφείλει να δημιουργήσει εθνική γραμμή συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων.

Στόχος και σκοπός αυτής της γραμμής πρέπει να είναι η επαγρύπνηση της Ελληνικής άμυνας αλλά κυρίως η κινητοποίηση της διπλωματικής της πολιτικής, με όλους τους εν δυνάμει συμμάχους (ΝΑΤΟ-Ρωσία).

Στην μάχη για την προάσπιση των συμφερόντων για την πατρίδα κανείς δεν περισσεύει. Σε αυτήν την παράσταση δεν χωράν άλλοι κομπάρσοι που επιχειρούν να κλέψουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την διαχείριση της εξουσίας.

Υπάρχει ανάγκη για εθνική συνεννόηση και ομόφωνη έκφραση τουλάχιστον σε υψίστης σημασίας εθνικά θέματα και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ειλικρινή εμπλοκή όλων με αρμοδιότητες και ρόλους.

* Ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας

πηγή Thessnews