Αποχωρεί και ο Δήμος Χαλκηδόνας μετά τον Δήμο Δέλτα από τον φορέα για τα αδέσποτα


Σύμφωνος με τη στάση του Δημάρχου Δέλτα ο Δήμος Χαλκηδόνας.

Συμμάχους φαίνεται πως βρίσκει ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή και κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου δσ του διαδημοτικού φορέα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων δυτικής Θεσσαλονίκης «Αλκυονίδα» υποστήριξε ότι ο δήμος Δέλτα δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να συμμετέχει στο διαδημοτικό φορέα.

Ο κ. Ιωαννίδης, , εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από τις παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων για τη θέση του προέδρου του φορέα και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τριών δήμων Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωριοκάστρου ότι δεν θα συμμετέχει στον φορέα εξηγώντας ότι ο δήμος Δέλτα έχει και τους χώρους και τους τρόπους για την περισυλλογή και περίθαλψη των αδέσποτων. Η θέση αυτή του κ. Ιωαννίδη βρίσκει σύμφωνο και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Χαλκηδόνας Λουκά Ευσταθιάδη

Όπως αναφέρει ο κ. Ευσταθιάδης ταυτίζεται απόλυτα με τον δήμαρχο Δέλτα τονίζοντας ότι «η ιστορία αυτή με τη δημιουργία διαδημοτικού καταφυγίου, μόνο καθυστέρηση, κωλυσιεργία και τρομερά προβλήματα μας δημιούργησε».

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Χαλκηδόνας διερωτάται ποιος ευθύνεται για τη δημιουργία ενός τέτοιου φορέα, ποιος την ξεκίνησε και τι μπορεί να εξυπηρετεί.

Μάλιστα ο κ. Ευσταθιάδης προτείνει το θέμα να απασχολήσει μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του δήμου. «Νομίζω ότι η αναζήτηση άλλης λύσης πρέπει να απασχολήσει και το δικό μας δημοτικό συμβούλιο», τονίζει υποστηρίζοντας ότι η προσωπική του θέση είναι ότι πρέπει ο δήμος να αποδεσμευτεί από το εγχείρημα αυτό και να κινηθεί τάχιστα προς τη δημιουργία καταφυγίου αποκλειστικά για το δήμο Χαλκηδόνας.

Όπως τονίζει ο κ. Ευσταθιάδης ο δήμος Χαλκηδόνας διαθέτει τους χώρους και «μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα μόνος του αξιοποιώντας γρηγορότερα τα κονδύλια που διατίθενται». Σε περίπτωση που οι δήμοι Δέλτα και Χαλκηδόνας με σχετικές αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων αποφασίσουν την αποχώρησή τους από τον διαδημοτικό φορέα, το μέλλον της Αλκυονίδας προβλέπεται δυσοίωνο καθώς ο δήμος Ωραιοκάστρου θα είναι ο μόνος δήμος που θα συμμετάσχει.