Έδεσε και έκαψε ζωντανές δύο γάτες στα Μάλγαρα αλλά επέζησαν…


image

Στο χωριό των Μαλγάρων του Δήμου Δέλτα στο νομό Θεσσαλονίκης δύο γάτες εντοπίστηκαν πριν από μερικές μέρες καμένες, ενώ και τα δύο ζώα ήταν δεμένα από το λαιμό με πλαστικό σχοινί που τους είχε προκαλέσει εκτεταμένα τραύματα καθώς πάλευαν να λυθούν για να σωθούν από τις φλόγες και το βασανιστήριο…

image

Τις γάτες όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Χριστιάνα Καραθανάση τις βρήκε μια γυναίκα κάτοικος του χωριού η οποία τις τάιζε. Την πρώτη την εντόπισε την περασμένη εβδομάδα και αφού την μετέφερε στο κτηνιατρείο του Μηνά Μινασιάν με την βοήθεια της Πηνελόπης Ραφτοπούλου την κράτησε στη συνέχεια για νοσηλεία στο σπίτι της.

image

Ο κ. Μινασιάν αφού εξέτασε το ζώο διαπίστωσε ότι τα τραύματα του δεν είναι χημικά εγκαύματα αλλά την γάτα κάποιος προσπάθησε να την κάψει ζωντανή και παρ’ όλα αυτά επέζησε… Πάντως, χάρη στη φροντίδα της φιλόζωης θα γίνει καλά, αφού παίρνει αντιβίωση και στις πληγές μπαίνει ειδική αλοιφή.

Η κα Καραθανάση σοκαρισμένη μας επισήμανε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πως ανθρώπινα χέρια έκαναν τόσο κακό σε αυτά τα πλάσματα. Για την κακοποίηση των ζώων έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, όμως σύμφωνα με την κα Καραθανάση η ΕΛΑΣ στην περιοχή αντιμετωπίζει με εξαιρετική αδιαφορία αυτές τις φρικτές πράξεις των ανθρώπων.

image

Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του βασανιστηρίου που υπέστησαν αυτά τα ζώα από τον άνθρωπο που κυκλοφορεί ελεύθερος στα Μάλγαρα, ένα όπως γνωρίζουμε μικρό χωριό, οι κάτοικοι του οποίου είναι βέβαιο ότι και γνωρίζονται μεταξύ τους και ξέρουν ποιος πράττει τι.

Σχόλιο DeltaNews.gr: Όπως φαίνεται, δημότες του δήμου Δέλτα προσπαθούν να χτίσουν μια αρνητική παράδοση, να καίνε ζωντανά ζώα. Όλοι θυμόμαστε το αντίστοιχο περιστατικό στην Χαλάστρα όπου κάποιος έκαψε έναν σκύλο ζωντανό ο οποίος δεν τα κατάφερε και έχασε την ζωή του.

Πηγή