Δήλωση του Δημάρχου Δέλτα για την παραίτηση Αντωνιάδη


Δήλωση του Δημάρχου Δέλτα για την παραίτηση Αντωνιάδη

Το παρακάτω κείμενο μας κοινοποιήθηκε με email από τον Δήμαρχο Δέλτα κ. Φωτόπουλο, ως απάντηση στο άρθρο μας “Παραιτείτε αλλά δηλώνει παρών!“. Το DeltaNews πιστό στις αρχές του, θα δημοσιεύσει το κείμενο ως έχει. Αλλά καθώς ο δήμαρχος αναφέρετε στην σελίδα μας με χαρακτηρισμούς για το περιεχόμενο του άρθρου μας, δεν μας αφήνει καμία άλλη επιλογή από τα να επιβεβαιώσουμε τα όσα λέμε με στοιχεία.

Στην Διευκρίνηση 2. του Δήμαρχου αναφέρει ότι ο Πασχάλης Σιάκκας δεν παραιτήθηκε από την θέση του ειδικού συμβούλου αλλά απλά έληξε η απόσπαση του. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον ίδιο τον κ. Σιάκκα, μας ενημέρωσε ότι η θητεία του έληγε στις 31/12/2018, δηλαδή στο τέλος του έτους. Όλες οι αποστάσεις των δημοσίων υπαλλήλων έληγαν στις 15/04 και πήραν αυτόματα παράταση για τις 31/12/2018. Η απόφαση για την παράταση των αποσπάσεων πάρθηκε κεντρικά από τον υπουργό εσωτερικών κ. Σκουρλέτη. Μήπως όμως ο κ. Δήμαρχος αμφισβητεί και τον Υπουργό Εσωτερικών; 

Ο ίδιος ο κ. Σιάκκας αποφάσισε να μην συνεχιστεί η απόσπαση του στο γραφείο του Δημάρχου αλλά να επιστρέψει στην οργανική του θέση στο ΙΚΑ Διαβατών, “εκεί όπου αντικειμενικά και πραγματικά του επιτρέπεται να βοηθάει τους συμπολίτες του” όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος γράφει στο προφίλ του στο Facebook. Η απόσπαση έληγε στις 31/12/2018 και ο κ. Σιάκκας αποφάσισε να φύγει 8,5 μήνες νωρίτερα, ¨πρόκειται ξεκάθαρα για παραίτηση¨ μας δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

 

Στην ίδια διευκρίνηση (2) του Δημάρχου, αναφέρεται ότι “Η δε Νικολτζούκη παραιτήθηκε από τη θέση της Αντιπροέδρου του ΚΠΟΔΔ λόγω προσωπικού φόρτου”. Μα και εμείς αυτό λέμε ότι “ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ”. Αλλά επειδή δεχόμαστε την παρατήρηση, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το αναγνωστικό κοινό ότι η κα. Νικολτζούκη, την οποία εμείς προσωπικά θεωρούμε από τα πιο άξια στελέχη της παρούσας διοίκησης, παραιτήθηκε μονάχα από αντιπρόεδρος του ΚΠΟΔΔ.

Διευκρίνηση 4. εμείς στο DeltaNews πρώτοι είχαμε αναγνωρίσει την πράξη του δημάρχου και είχαμε γράψει σχετικά για “Υπέρβαση Φωτόπουλου“.

 

Το κείμενο του Δημάρχου Δέλτα όπως αυτό μας κοινοποιήθηκε:

Με έκπληξη διάβασα το δημοσίευμα με τίτλο «Παραιτείται αλλά δηλώνει παρών» το οποίο φιλοξενεί ένα «κείμενο παραίτησης» το οποίο ποτέ δεν υποβλήθηκε στο γραφείο Δημάρχου.

Διευκρίνιση 1: Μόνο η παραίτηση υποβλήθηκε, κείμενο όχι…

Διευκρίνιση 2: Στο κείμενο με τρόπο ψευδή και παραπλανητικό για το αναγνωστικό κοινό και με τρόπο απαράδεκτο για δημόσιο λόγο και ενημέρωση, συσχετίζεται η παραίτηση Αντωνιάδη με «παραιτήσεις των Σιάκκα και Νικολτζούκη τις προηγούμενες ημέρες». Ο μεν Σιάκκας δεν παραιτήθηκε, αλλά έληξε η απόσπασή του από το ΙΚΑ στο Δήμο Δέλτα. Η δε Νικολτζούκη παραιτήθηκε από τη θέση της Αντιπροέδρου του ΚΠΟΔΔ λόγω προσωπικού φόρτου, δεν παραιτήθηκε όμως από τον ΚΠΟΔΔ του οποίου παραμένει μέλος του δ.σ. και επιπλέον διατηρεί τη θέση της εντεταλμένης για την Τράπεζα Αίματος.

Διευκρίνιση 3: Δε θα σχολιάσω τίποτε άλλο από το «κείμενο παραίτησης» παρά μόνο ότι η αξιοποίηση των ανθρώπινων και υλικών πόρων στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, που όπως λέει η Διοίκηση δεν πέτυχε, ήταν το αντικείμενο της θέσης ειδικού συμβούλου την οποία του εμπιστευθήκαμε! Δυστυχώς, όπως λέει και ο ίδιος, δεν κατάφερε να βοηθήσει τη Διοίκηση σ’ αυτό το επίπεδο. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο και έκανα αμέσως δεκτή την παραίτησή του.

Σημειωτέον ότι τα τελευταία χρόνια το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας έκανε άλματα.

Διευκρίνιση 4: Στις εκλογές του 2014 ο κ. Αντωνιάδης ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Γ. Αρβανιτίδη και δεν εξελέγη. Παρ’ όλ’ αυτά εμείς ξεπεράσαμε τις παραταξιακές αγκυλώσεις και του δώσαμε θέση ειδικού συμβούλου. Με τη σημερινή του ενέργεια επιβεβαιώνει το δίκιο των αρχαίων ότι ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος.

Ο Δήμαρχος Δέλτα

Ευθύμιος Φωτόπουλος