Δολοφονία 14χρονου στην Γέφυρα: Σε ανήλικο φίλο του επικεντρώνονται έρευνες – Κουζινομάχαιρο το όπλο του εγκλήματος


Δολοφονία 14χρονου στην Γέφυρα: Σε ανήλικο φίλο του επικεντρώνονται έρευνες – Κουζινομάχαιρο το όπλο του εγκλήματος

Θέμα χρόνου θεωρεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος με θύμα έναν 14χρονο στο χωριό Γέφυρα.

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε ανήλικο, φίλο του θύματος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσαχθεί και ανακρίνεται. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, προκειμένου οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας να βεβαιωθούν ότι ο προσαχθείς είναι ο δράστης.

Το έγκλημα έγινε με ένα κουζινομάχαιρο, στοιχείο που από την πρώτη στιγμή έκανε τους αστυνομικούς να πιστέψουν ότι ο δολοφόνος είναι ερασιτέχνης και λειτούργησε παρορμητικά. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της ληστείας και του σεξουαλικού κίνητρου.

Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ του Σαββάτου το 14χρονο αγόρι βγήκε για διασκέδαση μαζί με έναν φίλο του. Μετά τα μεσάνυχτα οι δρόμοι των δύο παιδιών χώρισαν. Ο φίλος του 14χρονου επέστρεψε σπίτι του αλλά όχι και εκείνος.

Οι γονείς του παιδιού –αγρότες που διατηρούν φούρνο στο χωριό – ανησύχησαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Το πρωί της Κυριακής κάτοικοι της Γέφυρας βρήκαν το αγόρι άγρια δολοφονημένο μέσα σε ένα χωράφι, απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο του χωριού.

Στο σημείο κλήθηκε και έφτασε αμέσως κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ιατροδικαστής, η οποία διαπίστωσε πως το άτυχο αγοράκι έφερε δύο βαθιά τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι προηγήθηκε πάλη ανάμεσα στο θύμα και το δράστη. Δίπλα στο πτώμα βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα του μαθητή, χρήματα αλλά και το κινητό του τηλέφωνο, που ήταν απενεργοποιημένο, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο της ληστείας.