Γιώργος Αρβανιτίδης : Η Θεσσαλονίκη των υψηλών στόχων και των χαμηλών αποτελεσμάτων


Η Κυβέρνηση να απαντήσει γιατί η Θεσσαλονίκη απουσιάζει από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συμμετείχε στην εκδήλωση της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με θέμα: Δυτική Θεσσαλονίκη, Η πρόκληση της ισόρροπης ανάπτυξης Έργα υποδομής και προοπτικές ανάπτυξης

Στη Θεσσαλονίκη δε λείπουν οι σχεδιασμοί αλλά τα αποτελέσματα

Στην τοποθέτησή του ο κ. Αρβανιτίδης αφού αναφέρθηκε συνοπτικά στην προσωπική του διαδρομή  από το 1990 και τη δράση του ως δήμαρχος Σίνδου και στη συνέχεια Εχεδώρου αλλά και μετά ως βουλευτής β’ Θεσσαλονίκης, διέτρεξε όλα αυτά τα χρόνια επισημαίνοντας τα προβλήματα που ακόμη επιμένουν παρότι υπήρξαν σοβαροί σχεδιασμοί για την επίλυσή τους. «Στη Θεσσαλονίκη δε λείπουν οι σχεδιασμοί» τόνισε διαπιστώνοντας πως έχουμε υψηλούς στόχους αλλά χαμηλά αποτελέσματα,  φέρνοντας ως παράδειγμα το μετρό που αναρωτήθηκε γιατί δεν πάει στην Περαία αλλά και Δυτικά, το παραλιακό μέτωπο «στο οποίο είμαστε ακόμη στο πρώτο κεφάλαιο» αλλά και το τεχνολογικό πάρκο  Thess intec «που έχει πρόβλημα με την περιβαλλοντική μελέτη»

Κρίσιμα ερωτήματα ζητούν απάντηση

Η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει γιατί η Θεσσαλονίκη απουσιάζει από το Ταμείο Ανάκαμψης, διερωτήθηκε ο κ. Αρβανιτίδης ενώ εξέφρασε την αγανάκτησή του για το πώς είναι δυνατόν η δωρεά του Σταύρος Νιάρχος για τη δημιουργία του παιδιατρικού νοσοκομείου στο Φίλυρο, να καταρρέει. Παράλληλα έθεσε σειρά ερωτημάτων για τη ΔΕΘ, για την μετεγκατάστασή της αλλά και για τη μορφή της (virtual, πράσινη κ.α.) για το εάν υπάρχει εκθεσιακό προϊόν και πόσο αποδοτικό είναι.

Να το πάρουμε «αλλιώς»-Γίγαντας η Θεσσαλονίκη, να τη δούμε από τη θάλασσα προς τα πάνω

Με γίγαντα που το κεφάλι του βρίσκεται στο Λαγκαδά, στο Δερβένι και τα πόδια του πατάνε Ανατολικά στη Θέρμη και δυτικά στη Σίνδο και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ το σώμα του είναι στο κέντρο, παρομοίασε ο κ. Αρβανιτίδης την Θεσσαλονίκη. «Μέχρι τώρα ο καθένας μιλάει από την δική του οπτική. Πάντα βλέπαμε την πόλη από πάνω προς τα κάτω κι όχι από τη θάλασσα προς τα πάνω. Θεσσαλονίκη είναι και η Χαλκιδική, το Κιλκίς, όλη η ενδοχώρα και βέβαια τα Βαλκάνια. Αυτό είναι το αύριο της Θεσσαλονίκης» σημείωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως αυτό που χρειάζεται είναι η συνέργεια διοίκησης, αυτοδιοίκησης και ανθρώπων του κεφαλαίου, των επενδυτών.

«Δεν υπάρχουν μοναδικοί δρόμοι. Υπάρχει αφύπνιση. Οι μεταβολές παγκόσμια δεν περιμένουν πότε εμείς θα αφυπνιστούμε. Η Θεσσαλονίκη έχει τεράστιες δυνατότητες, γεωπολιτικά προκύπτουν ευκαιρίες και τα μειονεκτήματα του σήμερα γίνονται πλεονεκτήματα του αύριο» κατέληξε.