Παράσταση “νίκης” Αρβανιτίδη με “όλο” το ΠΑΣΟΚ στην παρουσίαση του βιβλίου του


Ενθουσιασμός, θερμή υποδοχή και αισιόδοξα χαμόγελα τα κύρια γνωρίσματα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Πράσινη και Δίκαιη Μετάβαση- Με τους πολίτες, για τους πολίτες».

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Porto Palace, με το «όλον ΠΑΣΟΚ» να δίνει δυναμικό παρόν και να έχει κατακλύσει τους γύρω χώρους καθώς και το εξωτερικό περιβάλλον του ξενοδοχείου, ο Γιώργος Αρβανιτίδης μίλησε για το βιβλίο του αλλά και τις επικείμενες εκλογές ζητώντας από τους πολίτες να δώσουν με την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τη δύναμη «να επιβάλουμε στο πολιτικό σύστημα της χώρας, συνεννόηση και υπερβάσεις». Σε κάλεσμά του στο μεγάλο ακροατήριο, ο κ. Αρβανιτίδης μετέφερε το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και «του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη» «ξανά μαζί, με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή, με νέους αγώνες για την Ελλάδα, για τη Θεσσαλονίκη και τις νέες γενιές, θα τα καταφέρουμε»

Γιώργος Παπανδρέου: Ενεργειακή Δημοκρατία ή Ενεργειακή Ολιγαρχία

Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε ο κόσμος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος καταχειροκροτήθηκε προσερχόμενος. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη συγκίνησή του για τους «συναγωνιστές» που συνάντησε ενώ μίλησε με ένθερμα λόγια για το βιβλίο του Γιώργου Αρβανιτίδη το οποίο «θέλει να μεταφέρει το μήνυμα για δίκαιη μετάβαση σε έναν βιώσιμο κόσμο». Αναφέρθηκε στην ιστορική ευκαιρία της πράσινης μετάβασης για την Ελλάδα που είναι «προικισμένη» καθώς διαθέτει τον μεγαλύτερο «πυρηνικό αντιδραστήρα», τον ήλιο, τα ποτάμια, τους ανέμους, τη γεωθερμία, «ιδιαίτερα εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, οι λίμνες και τα ποτάμια μας, οι παλίρροιες, η βιομάζα είναι δυνητικά πηγές παραγωγής ενέργειας» τόνισε. Έθεσε επίσης τα κρίσιμα διλήμματα του σύγχρονου κόσμου σημειώνοντας: ή οι πηγές παραγωγής ενέργειας θα ανήκουν σε όλους ή θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία των μεγάλων ολιγαρχών. Ο πρώην πρωθυπουργός απεύθυνε το βασικό ερώτημα προς όλους τους πολίτες: Θέλουμε ενεργειακή δημοκρατία ή θα ανεχτούμε την ενεργειακή ολιγαρχία;

Χάρης Δούκας: Πράσινη μετάβαση με όρους συνιδιοκτησίας και συνδιαμόρφωσης

Ο  γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και καθηγητής του ΕΜΠ Χάρης Δούκας στην ομιλία του εστίασε στη στενή συνεργασία με τον Γιώργο Αρβανιτίδη στα θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος για πέντε συναπτά έτη επισημαίνοντας πως στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «ήμασταν οι πρώτοι που αγγίξαμε το πρόβλημα της απολιγνιτοποίησης» σημειώνοντας πως το βασικό ερώτημα είναι εάν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην πράσινη μετάβαση με όρους συνιδιοκτησίας και συνδιαμόρφωσης τονίζοντας πως «για την παράταξή μας» το νέο κοινωνικό πράσινο συμβόλαιο αποτελεί «στοίχημα ζωής».

Γιώργος Ζαλίδης: καινοτομία με μεταφορά του καινούριου στην πραγματική οικονομία

Αναφορά στη μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία  του με τον Γιώργο Αρβανιτίδη, έκανε κατά την εισήγησή του ο καθηγητής του ΑΠΘ, Διευθυντής του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος Γιώργος Ζαλίδης τονίζοντας πως ο πολιτικός κρίνεται όχι μόνο για τις πολιτικές του αλλά και για τα αποτελέσματα που πετυχαίνει. Ο κ. Ζαλίδης σημείωσε επίσης πως η καινοτομία είναι η μεταφορά του καινούριου στην πραγματική οικονομία προτρέποντας το βουλευτή να εστιάσει στο επόμενο βιβλίο του σε όσα πρέπει να υλοποιηθούν απαντώντας στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.

Το  «Όλον ΠΑΣΟΚ» στην εκδήλωση

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης και Κωνσταντίνα Αδάμου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Ημαθία, Άγγελος Τόλκας, ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, οι δήμαρχοι Σίμος Δανιηλίδης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης Ευριβιάδης Ελευθεριάδης και Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Κοκολάκης,  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Αντώνης Σαουλίδης, κομματικά στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά η οποία στην εισαγωγή της τόνισε την απουσία της λεγόμενης «ενεργειακής δημοκρατίας» από τον προεκλογικό διάλογο επισημαίνοντας ωστόσο πως είναι ψηλά στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.