Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αρβανιτίδη «Πράσινη & Δίκαιη Μετάβαση» την Τετάρτη 19 Απριλίου


Με ομιλητή τον  Γ. Παπανδρέου η παρουσίαση του βιβλίου του στις 19 Απριλίου

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργου Αρβανιτίδη με δημοσιογράφους, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Πράσινη και Δίκαιη Μετάβαση- Με τους πολίτες, για τους πολίτες»

Οι ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ βοήθησαν στην εξέλιξη ενός γόνιμου διαλόγου που επικεντρώθηκε στις εκλογές, στα ποσοστά των κομμάτων, στις πολιτικές συνεργασίες αλλά και στο ζητούμενο για μια βιώσιμη Θεσσαλονίκη.

Το ΠΑΣΟΚ θα έχει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης,  εξέφρασε την βεβαιότητα ότι στις εκλογές της 21ηςΜαίου, το ΠΑΣΟΚ θα έχει ένα «ισχυρό διψήφιο ποσοστό» κοντά στο 13 με 15% ενώ σύμφωνα με τον ίδιο «το κόμμα κοινοβουλευτικά θα βγει ενισχυμένο με την εκλογή συνολικά τριών βουλευτών στο νομό, δυο στην Α’ Περιφέρεια και ενός στην Β’ Θεσσαλονίκης»

Δεν θα είναι ξανά πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον βουλευτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή ο οποίος κατά την εκτίμησή του  «δεν θα είναι ξανά πρωθυπουργός γιατί έχει αποτύχει. Η πολιτική του είναι μόνο αφηγήματα και όχι αποτελέσματα»Σχολιάζοντας την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη για την επιλογή τρίτου προσώπου στη θέση του πρωθυπουργού σημείωσε ότι είναι «απολύτως σωστή» τονίζοντας ότι το επίδικο δεν είναι με ποιο πρόσωπο θα προχωρήσουμε αλλά με ποιες πολιτικές.

Πρέπει να γίνουν ιστορικές υπερβάσεις

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα των εκλογών τόνισε ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις είναι αφηγήματα που κατέρρευσαν και ότι στη χώρα μας δεν έχει δοκιμαστεί η συναίνεση. «Ο ελληνικός λαός θα κρίνει» είπε ο Γιώργος Αρβανιτίδης επισημαίνοντας πως κάθε εποχή έχει τα χαρακτηριστικά της «Είχαμε την κρίση με τον Γ. Παπανδρέου, τις κομματικές υπερβάσεις με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την κατάρρευση των ιδεολογημάτων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα πρέπει να πάμε σε συναινέσεις»

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται μια νέα «κοινωνική συμφωνία»

Για τη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον βουλευτή αυτό που χρειάζεται είναι μητροπολιτική αντίληψη και υπερβάσεις, μια νέα «κοινωνική συμφωνία» «Δεν πετύχαμε την ανάπτυξη και τις αποδόσεις που πρέπει για μία βιώσιμη Θεσσαλονίκη. Χρειάζονται συνεργασίες για όλα τα υπερτοπικά ζητήματα όπως π.χ τα απόβλητα η το παραλιακό μέτωπο. Το πρόβλημα της ΔΕΘ δεν είναι κτηματομεσιτικό (real estate). Πρέπει να μεταφερθεί εκτός κέντρου σε χώρο κατάλληλο για τις «βαριές εκθέσεις»

«Πράσινη και Δίκαιη Μετάβαση- Με τους πολίτες, για τους πολίτες»

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης μιλώντας για το βιβλίο του με τίτλο « «Πράσινη και Δίκαιη Μετάβαση- Με τους πολίτες, για τους πολίτες»το οποίο θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό την Τετάρτη 19 Απριλίου στο PortoPalaceσημείωσε πως«είμαστε οι πρώτοι που θέσαμε στον δημόσιο διάλογο από την εποχή του Γ. Παπανδρέου το ζήτημα της πράσινης μετάβασης» ενώ τόνισε ότι δεν αισθάνεται συγγραφέας. «Πρόκειται για τις προτάσεις μου για  ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, την ενεργειακή δημοκρατία και την κλιματική ανθεκτικότητα. Θέσεις που έχουν κατατεθεί δημόσια. Έχουμε προηγηθεί και της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα» ανέφερε.«Μαχόμαστε όλα αυτά που γράφω να γίνουν πράξη με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή» σημείωσε αποκαλύπτοντας ότι στην παρουσίαση του βιβλίου θα είναι ομιλητές ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και αν. καθηγητής ΕΜΠ Χάρης Δούκας και ο καθ. ΑΠΘ Γιώργος Ζαλίδης