Κίνητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος – Δωρεάν αγορές κληρώνει η Εφορία


Κίνητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος – Δωρεάν αγορές κληρώνει η Εφορία

Δωρεάν αγορές για τους φορολογουμένους που χρησιμοποιούν καθημερινά στις συναλλαγές τους το «πλαστικό χρήμα» προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις θα μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση και οι τυχεροί θα κερδίζουν τη στιγμή που πραγματοποιούν τη συναλλαγή τους δωρεάν αγορές μεγαλύτερης αξίας από τη συναλλαγή.

Σύμφωνα με το ”Έθνος”, το σχέδιο για τη λοταρία που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για τις πληρωμές με κάρτα στηρίζεται στο μοντέλο των τραπεζών με τις κάρτες μπόνους

Πρόσθετα κίνητρα με δωρεάν αγορές προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τους φορολογούμενους που χρησιμοποιούν καθημερινά στις συναλλαγές τους το πλαστικό χρήμα. Εκτός από την έκπτωση φόρου 1.900-2.100 ευρώ, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να πραγματοποιούν πληρωμές με ηλεκτρονικό χρήμα. Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις θα μπαίνουν αυτομάτως σε κλήρωση και οι τυχεροί θα κερδίζουν τη στιγμή που πραγματοποιούν τη συναλλαγή τους δωρεάν αγορές μεγαλύτερης αξίας από τη συναλλαγή που πραγματοποίησαν.

Το σχέδιο για τη λοταρία που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στηρίζεται στο μοντέλο των τραπεζών με τις κάρτες μπόνους, όπου οι καταναλωτές για τις συναλλαγές που πραγματοποιούν με πλαστικό χρήμα συγκεντρώνουν πόντους, τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν στις επόμενες αγορές τους κερδίζοντας κάποια έκπτωση στις αγορές τους ή με απευθείας έκπτωση στον λογαριασμό τους υπό τη μορφή επιστροφής κεφαλαίου.

Η απόφαση για τη συμμετοχή των αποδείξεων με πλαστικό χρήμα στη λοταρία, την οποία προβλέπει ο σχετικός νόμος, αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, όπως δήλωσε χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Η απόφαση για τη λοταρία μπορεί να αργεί ακόμη, αλλά οι αποδείξεις για τις συναλλαγές που έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα από τις αρχές του έτους θα συμμετάσχουν στις κληρώσεις που θα πραγματοποιήσει φέτος το υπουργείο Οικονομικών για να μοιράσει συνολικά 12 εκατ. ευρώ. Οπως διευκρίνισε η υφυπουργός, και οι δαπάνες οι οποίες γίνονται από τις αρχές του έτους έως σήμερα με πλαστικό χρήμα θα μετάσχουν σε κάποια από τις πολλές μορφές κληρώσεων της λοταρίας, όταν τεθεί σε πρακτική εφαρμογή.

Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε μέρα 50 τυχεροί πελάτες καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες στις συναλλαγές τους, θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τις αγορές τους. Ολες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι πολίτες για τις αγορές που πραγματοποιούν μέσω καρτών θα μετέχουν αυτομάτως σε κλήρωση με έπαθλο δωρεάν αγορές.

Πηγή Thestival