Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Νομό Θεσσαλονίκης έπειτα από τρία χρόνια


Προειδοποιήσεις για νέα κρούσματα.

Θετική στον ιό του Δυτικού Νείλου βρέθηκε ηλικιωμένη γυναίκα που έχει και άλλα υποκείμενα νοσήματα. Το κρούσμα εντοπίστηκε σε χωριό του νομού Θεσσαλονίκης.

Όπως επισήμανε η υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Αρμποϊών και πρόεδρος της επιστημονικής ομάδας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών, καθηγήτρια μικροβιολογίας της Iατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Άννα Παπά, το κρούσμα ταυτοποιήθηκε χθες και είναι το πρώτο μετά από τρία χρόνια απουσίας του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή.

«Ο ιός κυκλοφορεί και πάλι στην περιοχή και δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλα κρούσματα» σημείωσε η κ. Παπά. Η ίδια διευκρίνισε ότι ούτως ή άλλως υπάρχει συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποιεί πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες και τους απαιτούμενους ψεκασμούς.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για μεταδιδόμενες ασθένειες στην Κεντρική Μακεδονία, δεν εντοπίστηκε μέχρι στιγμής ο ιός σε μετρήσεις που έγιναν σε κοτόπουλα και κουνούπια. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρείται ενθαρρυντικό σε σχέση με την πορεία και την εξέλιξη του φαινομένου στο εξής.

 

 

Πηγή; thestival.gr