Με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών συναντήθηκε ο Δήμαρχος Δέλτα


Συνάντηση με τον  Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  Πάρη Μπίλιας είχε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης στο δημαρχείο. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν  η πορεία των έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα όρια του δήμου Δέλτα και η ανάγκη κατασκευής νέων έργων στην περιοχή.

Στη συνάντηση που ήταν παρόν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Γλώσσης συζητήθηκε εκτενώς η πορεία των εργασιών ανάπλασης και διάνοιξης της ενωτικής οδού Σίνδου που διασχίζει τη ΒΙΠΕΘ και η κατασκευή κόμβου για την σύνδεση με την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Εδέσσης, ένα έργο,  που επι χρόνια βρίσκεται… στις καλένδες. Από τον συγκεκριμένο δρόμο καθημερινά περνούν εκατοντάδες φορτηγά βαρέως τύπου προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση, η ολοκλήρωση του έργου θα αποσυμφορήσει  το οδικό δίκτυο της δυτικής Θεσσαλονίκης και θα διευκολύνει την πρόσβαση οχημάτων στη ΒΙΠΕΘ και την παλιά εθνική οδό.

Ως ένα έργο άμεσης προτεραιότητας κρίθηκε η έναρξη εργασιών στην επαρχιακή οδό Χαλάστρας Κυμίνων στη στροφή στο ύψος των παλιών σφαγείων όπου έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα λόγω της απότομης κλήσης και της έλλειψης ορατότητας για τους οδηγούς στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Από τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη ζητήθηκε, τα έργα οδοποιίας στο συγκεκριμένο σημείο να ενταχθούν σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,για να μπορέσουν να αρχίσουν χωρίς καθυστερήσεις για την εύρεση χρηματοδότησης  αίτημα που βρήκε σύμφωνο τον κ Μπίλια.  Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών  έργων στο παραλιακό μέτωπο του Καλοχωρίου ώστε το χειμώνα να μην «δούμε τις εικόνες που είδαμε πέρυσι κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσε ο «Γηρυόνης»

 

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η στατικότατα της γέφυρας του Γαλλικού και αποφασίστηκε να ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση των οχημάτων.

«Ευχαριστώ πολύ τον κ Μπίλια που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και μας επισκέφτηκε για να συζητήσουμε για τα έργα υποδομής στο Δήμο Δέλτα. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες,  και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη για την δημιουργία και ολοκλήρωση έργων ζωτικής σημασίας στο δήμο μας. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα κατασκευάσουμε έργα για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στα όρια και στο εσωτερικό  του δήμου Δέλτα. Οι ελλείψεις προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί, ωστόσο με σωστές κινήσεις και σχεδιασμό θα καταφέρουμε να κατασκευάσουμε έργα ζωτικής σημασίας στον τόπο μας» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.