Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πέμπτο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών


Συγκεντρώθηκαν στη Χαλάστρα 585 παιδιά και 20 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Με τον πιο λαμπρό τρόπο γιόρτασε το Χορευτικό Τμήμα Χαλάστρας του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα τα 40 χρόνια ζωής και δράσης. Το Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το οποίο διοργάνωσε για 5η συνεχή χρονιά, συγκέντρωσε 585 παιδιά και 20 συλλόγους από όλη την Ελλάδα (Σπερχειάδα, Βέροια, Μέτσοβο, Καβάλα, Γοργόπη, Σύρος κ.α.), αλλά και εκατοντάδες φίλους της λαϊκής παράδοσης που βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλάστρας «Μυγδώνειο», το Σαββατοκύριακο 10-11 Φεβρουαρίου.

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά, παρουσιάστηκαν έθιμα και χοροί από διάφορες περιοχές της χώρας. Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος αναφέρθηκε στη στενή σχέση της περιοχής με τη λαϊκή παράδοση καθώς και στην σπουδαία επέτειο του Χορευτικού Τμήματος Χαλάστρας του ΚΠΟΔΔ. «Ένας σύλλογος με την ιστορία 40 χρόνων και με δράση που δεν αναβιώνει απλώς αλλά συνεχίζει τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου, κατάφερε να διοργανώσει ένα Φεστιβάλ που πλέον έγινε θεσμός, ο οποίος ξεφεύγει από τα όρια του Δήμου και αναφέρεται σε όλη τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και σε όλη την Ελλάδα» είπε, ευχαριστώντας τους εθελοντές, τους εργαζόμενους του Δήμου και όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση.

Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν στη διάρκεια της απονομής των επαίνων, ενώ ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η εμφάνιση του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης, και ήταν τιμώμενος σύλλογος.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Μουσείο Λευκού Πύργου, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, στον άξονα της Αριστοτέλους αλλά και στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού.

Το παρών στο διήμερο Φεστιβάλ έδωσαν ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος, οι βουλευτές Θ. Καράογλου, Σ. Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Γιουτίκας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δέλτα Μ. Δημοπούλου, ο Πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Δ. Χαλκίδης, η Αντιπρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Ελ. Νικολτζούκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Κηπουρός, Γ. Ζάχος, οι Πρόεδροι των Δ.Κ. Χαλάστρας Απ. Κανάκας, Ανατολικού Σπ. Καρκαμάνης και Σίνδου Δ. Γκαμανής.