Όχι στις προτάσεις των δημάρχων – Ψάχνουν για νέα λύση


Απορρίφθηκαν οι εναλλακτικές προτάσεις των δημάρχων για το Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων.

Μετά τη συνάντηση του με τους δημάρχους Δέλτα Μίμη Φωτόπουλο και Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε πως οι εναλλακτικοί χώροι που προτείνονται πρέπει να πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια (ελάχιστη έκταση 20 στρεμμάτων) και να υπάρχουν οι σχετικές βεβαιώσεις παραχώρησης.

«Σε κάθε περίπτωση», επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης, «ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση των κέντρων υποδοχής και καταγραφής καθώς και των κέντρων μετεγκατάστασης μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά. Εφόσον, όμως, οι δημοτικές αρχές υποδείξουν εναλλακτικούς χώρους, τα κέντρα μετεγκατάστασης θα μεταφερθούν στους νέους χώρους το συντομότερο δυνατό».

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δήμαρχοι καλούνται να βρουν άμεσα μια νέα λύση, καθώς στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να μην παρεκκλίνουν από τα χρονοδιαγράμματα με αποτέλεσμα να επανεκκινήσουν τις εργασίες στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων.

Πηγή