Πρωτοβουλία Γιώργου Αρβανιτίδη για την αναδάσωση του Γαλλικού Ποταμού


Μια σημαντική πρωτοβουλία από τον Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, Βόρεια Εύβοια και Πελοπόννησο τοποθετήθηκε για την ανάγκη επανασχεδιασμού του εθνικού σχεδίου αναδασώσεων που είχε ανακοινώσει η Κυβέρνηση για την ισορροπημένη γεωγραφικά κατανομή των πόρων του (224 εκ.Ευρώ) και των σχετικών έργων αναδάσωσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Αρβανιτίδης αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στην περιοχή του Γαλλικού Ποταμού που προσφέρεται για εκτεταμένη αναδάσωση από την κοίτη και τις εκβολές του μέχρι την Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς.

Στόχος ενός τέτοιου έργου είναι η δημιουργία μαζί με το Σέιχ Σου ενός «Πράσινου Δακτύλιου» και «πνεύμονα» που τόσο ανάγκη έχει η Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, αυτή η αναδάσωση θα αποτελέσει και μια σημαντική φυσική εγκατάσταση δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα συμβάλλοντας στον εθνικό στόχο μείωσης των αερίου του θερμοκηπίου.

Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται και η συμβολή στον μετριασμό της Κλιματικής Αλλαγής και στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας(climate neutrality) έως το 2050 σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία του 2019.

Εν όψη και της ΔΕΘ ο. κ. Αρβανιτίδης κάλεσε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά να επισκεφθεί επί τόπου τον Γαλλικό ποταμό.

Ο Υφυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του βουλευτή και την Πέμπτη 9.9.2021 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή.

Παρακολουθείστε τη σχετική τοποθέτηση του κυρίου Αρβανιτίδη στη Βουλή των Ελλήνων: