Ψηφίσθηκε επί της αρχής ο εκλογικός νόμος στην Επιτροπή της Βουλής


Ψηφίσθηκε επί της αρχής ο εκλογικός νόμος στην Επιτροπή της Βουλής

Ψηφίσθηκε επί της αρχής ο εκλογικός νόμος από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων, κατά η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ενώ η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε και το ΚΚΕ δήλωσε παρών.

Νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά, με γραπτή της δήλωση, είχε ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει αποσπασματικές ρυθμίσεις στο θέμα του εκλογικού νόμου και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι επιδιώκουν το κομματικό όφελός τους και όχι την εθνική συνεννόηση για τη χώρα.

Συνεχίζουν και στο θέμα του εκλογικού νόμου το δικομματικό τους παιχνίδι. Κόντρα στην απαίτηση του λαού για εθνική συνεννόηση. Ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμα φορά. Οι τυχοδιωκτικές επιλογές και οι εκβιασμοί του κ. Τσίπρα δεν περνούν” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συζήτηση στην Επιτροπή, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης εμφανίστηκε αρνητικός στον εκλογικό νόμο. «Δεν πρόκειται να ψηφίσω με τίποτα αυτό το νόμο» είπε για την ψήφο του επί της αρχής του νομοσχεδίου, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει «παρών» για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και θα υπερψηφίσει για την ψήφο στα 17. «Φέρτε την απλή και θα σας το ψηφίσω όλο» είπε και πρόσθεσε: «Τώρα έχετε βρει νέους συμμάχους, δεν ξέρω, τους συναδέλφους της Χρυσής Αυγής, και φτάνετε τους 197. Συνέλθετε».

 

Το διαβάσαμε στο thestival.gr