Σπουδαίο “διπλό” πέτυχε ο Ιωνικός


Στην έδρα του Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης.

Εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες, την τύχη και την ιδιαίτερη ευστοχία του, ο Ιωνικός του Γιώργου Σαββόγλου σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, παραμένοντας έτσι κοντά στις πρώτες θέσεις.

Ήταν ακόμα ένα παιχνίδι που ο Θερμαϊκός Θεσσαλονίκης του Βασίλη Καστανιώτη έκανε τα πάντα σωστά αλλά δεν πήρε το ποθητό αποτέλεσμα. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στο στρατόπεδο του συλλόγου επικρατεί αισιοδοξία χάρη στις πολύ καλές εμφανίσεις σε κάθε αγωνιστική και απλώς αναμένεται η έλευση και των…«ροζ» φύλλων αγώνων.

Ο Ιωνικός βρήκε ίσως τον Θερμαϊκό στις τέλειες συνθήκες για να τον κερδίσει: από τους γηπεδούχους απουσίαζαν ο τιμωρημένος με κόκκινη κάρτα Σωκράτης Χατζηπαρασκευάς, καθώς και ο τραυματίας Μαναβίδης, δύο παίκτες κλειδία για την απόδοση της ομάδας. Επιπλέον, στο 30ό λεπτό αποβλήθηκε – ορθώς – με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Παυλίδης, γεγονός που «έστρωσε» το… τραπέζι στους παίκτες του Ιωνικού που είχαν όρεξη για νίκη! Αμέσως μετά την αποβολή του Παυλίδη, ο Κακοτρίχης μετά από στατική φάση άνοιξε το σκορ, γράφοντας το 0-1 για το σύνολο του Σαββόγλου!

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και όσο περνούσε ο χρόνος, οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά και δημιουργούσαν καταστάσεις και προϋποθέσεις γύρω από την εστία του Μίχα, δίχως όμως να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση, με τον Ιωνικό να αμύνεται σοβαρά και πειθαρχημένα κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Την δυστοκία τους αυτή τιμώρησε στο 75ο λεπτό ο Murrja, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα του Ιωνικού!

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 79′ με εύστοχο penalty του Φιλιππίδη, ενώ οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν πολύ καλές αντεπιθέσεις που θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει την υπόθεση νίκη νωρίτερα. Έτσι, ο Ιωνικός πέτυχε την δεύτερη του νίκη μετά το 1-0 της πρεμιέρας κόντρα στον ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου, ενώ αυτό που θα έπρεπε να προβληματίζει τον Γιώργο Σαββόγλου είναι το γιατί η ομάδα του κερδίζει τα ντέρμπι και χάνει πόντους από ευκολότερους αντιπάλους. Στον αντίποδα, ο Θερμαϊκός συνεχίζει, όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, να παρουσιάζει καλό ποδόσφαιρο αλλά να χάνει βαθμούς.

Τέλος, σημαντική πληροφορία που «βγαίνει» από το ρεπορτάζ είναι ότι το γήπεδο του Θερμαϊκού θα παραμείνει κλειστό από αύριο και έως την 6η Νοεμβρίου, μιας και η διοίκηση του συλλόγου θα πραγματοποιήσει σπορά. Ως εκ τούτου, η  αναμέτρηση της Τετάρτης για το Κύπελλο κόντρα στον Αστέρα Αμπελοκήπων θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Καλοχωρίου.

Θερμαϊκός Θεσσαλονίκης (Καστανιώτης): Σειφεδίνογλου, Αερανόπουλος, Καραγιώργος, Παυλίδης Π., Παυλίδης Μ., Μποτσιφάρας, Φιλιππίδης, Σπηλιώτης, Σταύρου, Ντεμολάρι, Αρσενίδης .
Αγωνίστηκαν επίσης οι: Παπάς, Χατζηπαρασκευάς, Τερζούδης, Μπατάλης.

Ιωνικός (Σαββόγλου): Μίχας, Σείζης, Βέλιος, Κακοτρίχης, Πασπαλάς Ν., Χατζηαντωνίου, Πασπαλάς Χ., Κουσιώρας, Βέργος, Murrja, Ασλανίδης.
Αγωνίστηκαν επίσης οι: Βανώκας, Καρώνιας, Halilai, Ελληνίδης.

 

 

Πηγή: epsm24.gr