Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου (Σίνδου) σε πρόγραμμα Erasmus +


Το 1ο Γυμνάσιο Εχεδώρου, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβε για πρώτη φορά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+.

Το σχολείο μας υλοποιεί κατά το σχολικό έτος 2022-2023 πρόγραμμα Erasmus+ (σχολική εκπαίδευση) με τίτλο: Music and Gamification: Teaching Roma nearby its emblematic former concentration camp και κωδικό 2022-1-EL01-KA122-SCH-000074423. Λειτουργώντας, λοιπόν, ως πρεσβευτές της χώρας μας επισκεφθήκαμε τη Βαρκελώνη της Ισπανίας έξι(6) εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας: Μπαμπάτσικος Χρήστος Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου, Κεσίδου Ευθυμία Υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου, Ιωαννίδου Σωτηρία υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Σχολείου μας, Ντάλη Μαρίνα φιλόλογος, Πασσιά Ξανθίππη φιλόλογος, Τσανίδης Χαράλαμπος μαθηματικός.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη διήρκησε 6 ημέρες, από 11 έως και 16 Δεκεμβρίου 2022, και γίναμε καθημερινά με παρακολούθηση εξειδικευμένου προγράμματος του φορέα υποδοχής κοινωνοί των πολιτικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών πολιτικών και πρακτικών ένταξης των Ρομά στην Βαρκελώνη της Καταλονίας, με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την υιοθέτηση καινοτόμων διδακτικών πρακτικών για την ένταξη των μαθητών Ρομά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δρ. Χρήστος Β. Μπαμπάτσικος

 

 

*Ευχαριστούμε τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου (Σίνδου) για την αποστολή των πληροφοριών & της αφίσας.

 

*Φωτογραφία Αρχείου