Συνάντηση Δημάρχου Δέλτα με τον επικεφαλής της Παράταξης “Πράξεις για τη Μακεδονία” Χρήστο Παπαστεργίου


Συνάντηση με τον επικεφαλής της παράταξης #Πράξεις για τη Μακεδονία, και περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστο Παπαστεργίου, είχε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης στο Δημαρχείο.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Παπαστεργίου για τις πρωτοβουλίες που λήφθηκαν από τον ίδιο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους κατά την περίοδο του κορονοϊού τονίζοντας την σημασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.

Επίσης ο δήμαρχος παρουσίασε πέντε βασικά ζητήματα που απασχολούν το δήμο Δέλτα χρήζουν επίλυσης από τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν άμεση σχέση με την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ως πρώτο ζήτημα ο κ Ιωαννίδη έθεσε την εφαρμογή των μέτρων για την εξόντωση των κουνουπιών στο δήμο Δέλτα υπογραμμίζοντας ότι παρατηρείται τεράστια έξαρση του φαινομένου για την περίοδο που διανύουμε και ίσως χρειαστεί η ενίσχυση των μέτρων με επί πλέον εκτός προγράμματος ψεκασμούς για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο δήμαρχος Δέλτα ενημέρωσε τον κ Παπαστεργίου για τα μέτρα πρόληψης που έλαβε ο δήμος ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και στις ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται στα όρια του δήμου ( πρόσφυγες – μετανάστες – Ρομά), οι οποίοι ζουν σε καταυλισμούς.

Παράλληλα ο κ Ιωαννίδης τόνισε την ανάγκη, να λάβει η πολιτεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οριστικά μέτρα για την βελτίωση και την αλλαγή της καθημερινότητας των Ρομά του οικισμού Αγία Σοφία, τονίζοντας την ανάγκη εξανθρωπισμού των συνθηκών διαβίωσής τους.

«Η περιοχή είναι επιβαρυμένη καθώς εκεί ζουν πολλοί περισσότεροι κάτοικοι από όσους έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ο οικισμός Αγία Σοφία, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της λειτουργίας του. Με τη βοήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι εφικτό να ληφθούν μέτρα που θα αλλάξουν τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των πολιτών οριστικά δίνοντας τους την ευκαιρία να ζήσουν σε κανονικές συνθήκες. Αυτή η αλλαγή θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στους ίδιους τους ρομά όσο και σε όλους τους πολίτες του δήμου Δέλτα» σημείωσε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε η επιτακτική ανάγκη υλοποίησης έργων οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού σε οδικούς άξονες που ανήκουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και βρίσκονται στα όρια του δήμου Δέλτα.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε για εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης Κιλκίς λόγω έλλειψης ηλεκτροφωτισμού που αποτελεί κίνδυνο για την διέλευση πεζών και οδηγών. Η παλιά Εθνική οδός τέμνει την οδό Παπαδιαμαντοπούλου που οδηγεί στις εργατικές κατοικίες της κοινότητας Διαβατών και χρησιμοποιείται καθημερινά από τους κάτοικους της περιοχής με τεράστια επικινδυνότητα για τη ζωή τους.

Από την πλευρά του δημάρχου, τονίστηκε η ανάγκη επίσπευσης των εργασιών του οδικού άξονα σύνδεσης της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Αθηνών με την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Έδεσσας και την Ενωτική οδό στη Σίνδο.

Σήμερα χρησιμοποιείται η διαδρομή μέσω Σίνδου της Ενωτικής οδού (φανάρι Σίνδου) και υφίσταται βαρύ κυκλοφοριακό φορτίο.

Επιπλέον τέθηκε υπ όψιν του κ Παπαστεργίου η ανάγκη υλοποίησης εργασιών συντήρησης στον κάθετο οδικό άξονα που συνδέει την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Έδεσσας με τη Σίνδο και τη ΒΙΠΕΘ, (στροφή στρατοπέδου Λεβαντή) από όπου γίνεται η διέλευση εκατοντάδων βαρέων οχημάτων. Ακόμη ένα θέμα που συζητήθηκε ήταν η ανάγκη δημιουργίας οδικού κόμβου με την Εγνατία οδό στο ύψος της διασταύρωσης της ΕΚΟ με τις φυλακές Διαβατών προκειμένου να μετατοπιστεί ο όγκος βαρέων οχημάτων από την προέκταση της οδού Μοναστηρίου

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν , τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας του ΕΟΔΥ, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου και ο συνεργάτης του Περιφερειακού Συμβούλου, Χρόνης Μακρίδης