Τέταρτο Γυμνάσιο Εχεδώρου(Νέα Μαγνησία): Εγκαινιάστηκε το Πρότυπο Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών


Τα εγκαίνια έγιναν σήμερα Πέμπτη 25/1.

Το πρότυπο Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών του 4ου Γυμνασίου Εχεδώρου, στη Νέα Μαγνησία, εγκαινίασαν σήμερα Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, στη 1.00 μ.μ., ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μαγνησίας Σοφία Καραπαύλου. Το πρότυπο εργαστήριο εξοπλίστηκε πλήρως με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια».

Ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε  τον Διευθυντή Γ. Ερκοτίδη αλλά και τον προηγούμενο Διευθυντή Ζ. Ζησάκη, το Σύλλογο Διδασκόντων, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μαγνησίας Σοφία Καραπαύλου και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Δουζδαμπάνη, τον πρώην Δήμαρχο Δέλτα Γ. Γλώσση και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία σε όλα τα θέματα που αφορούν τα σχολεία.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια» για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία, επισημαίνοντας ότι «η κοινωνία αναγνωρίζει την εταιρική κοινωνική ευθύνη κάθε εταιρίας όταν και όπου αυτή εκδηλώνεται».

Τέλος, αναφέρθηκε στην «τιτάνια προσπάθεια» της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της σχολικής στέγης, «την ώρα που έχουν καταρρεύσει οι σχετικές χρηματοδοτήσεις, εδώ και επτά χρόνια». «Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα που καταφέρνουμε να χτίζουμε σχολεία» είπε κάνοντας ειδική αναφορά στα έργα που είναι σε εξέλιξη:

-Βαίνουν προς παράδοση το 3ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό στη Νέα Μαγνησία

-Ήδη εκτελείται το έργο ανέγερσης του Λυκείου Διαβατών

-Ολοκληρώνεται το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου

-Προ της έναρξης εργασιών βρίσκεται το έργο ολοκλήρωσης του παλαιού Παιδικού Σταθμού στη Σίνδο

-Συντηρήσεις σχολείων προϋπολογισμού 800.000 ευρώ για το 2018

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ΕΛΠΕ Ο. Σουλάκη, τόνισε: «Σήμερα εγκαινιάστηκε  ένα πρότυπο εργαστήριο φυσικών επιστημών στο Δήμο Δέλτα.  Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για τη στήριξη της Νέας Γενιάς,  δίνοντας έμφαση στις Θετικές Επιστήμες (S.T.E.M) με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επιστημονικές τάσεις και θα διευρύνουν τις γνώσεις των μαθητών».

Η Πρόεδρος Σ. Καραπαύλου ευχαρίστησε το Δήμαρχο, τα ΕΛΠΕ και όσους συνέβαλαν στο συγκεκριμένο έργο, προτρέποντας τον επιχειρηματικό κόσμο για ενίσχυση του τομέα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, δηλαδή προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, ο Διευθυντής Γ. Ερκοτίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το συγκεκριμένο έργο βοηθά την εποπτική διδασκαλία η οποία, σε συνδυασμό με την εφαρμογή σύγχρονων διδακτικών μεθόδων, βοηθά τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να κατανοήσουν σε μεγαλύτερο βάθος έναν επιστημονικό χώρο που, κάτω από διαφορετικές συνθήκες, θα παρέμενε ένα θεωρητικό σχήμα χωρίς πρακτική διάσταση.

Το Πρότυπο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών φτιάχτηκε σε συνεργασία με το οικείο ΕΚΦΕ Ευόσμου και τη «Διερευνητική Μάθηση ΑΕ», ενώ φέρει τη σχετική πιστοποίηση καταλληλότητας για σχολική χρήση.

Η πρότυπη αίθουσα Φυσικής διαθέτει πλούσιο σχολικό εργαστηριακό εξοπλισμό (όπως γεννήτριες, αμπερόμετρα, βολτόμετρα, μετασχηματιστές, συσκευές ηλεκτρόλυσης, πηνία, μετρητή μήκους κύματος τού φωτός, διαθλασίμετρο, γεννήτρια ήχου, παλμογράφο, μικροσκόπια, θερμόμετρα ποικίλων τύπων, υδραντλίες, ζυγούς σύγκρισης και σταθμά, τα οποία καλύπτουν τα αντίστοιχα κεφάλαια του Ηλεκτρισμού, Μαγνητισμού, Οπτικής, Ακουστικής, Βιολογίας – Ανθρωπολογίας, Θερμότητας, Μηχανικής της ύλης τού μαθήματος της Φυσικής), ενώ υπάρχουν επίσης ηλεκτρονικός υπολογιστής, μηχανήματα προβολής, οθόνες, σύνδεση με το διαδίκτυο, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους κατά τη διάρκεια τού μαθήματος, σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.

Διαθέτει επίσης κατάλληλη επίπλωση για φύλαξη οργάνων Χημείας, όπως ποτήρια ζέσης, Ογκομετρικές φιάλες και κυλίνδρους, δοκιμαστικούς σωλήνες, σιφώνια, προχοΐδες, ψήκτρες, θερμόμετρα κ.ά, καθώς και μεγάλο αριθμό χημικών αντιδραστηρίων.

Για το μάθημα της Βιολογίας διαθέτει μικροσκόπια, προπλάσματα, παρασκευάσματα για μικροσκόπια, καλυπτρίδες.