Το ζήτημα δεν είναι ποιος και πού νόσησε αλλά πώς θα προστατευτούμε


Αντί να αναρωτιόμαστε ποιος και πού νόσησε φροντίζουμε έτσι ώστε να μη νοσήσουν ακόμα περισσότεροι

Αγαπητοί αναγνώστες-συνδημότες

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δεχτεί εκατοντάδες μηνύματα και έχει αναπτυχθεί μία μεγάλη διαδικτυακή κουβέντα μέσω του Deltanews για κρούσματα κορωνοϊοιού στη Σίνδο, τη Χαλάστρα και άλλους οικισμούς του Δήμου Δέλτα.

Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία και των προβληματισμό όλων των συνδημοτών μας και τον συμμεριζόμαστε. Ωστόσο αν αναλωνόμαστε στο να ρωτάμε ποιος, σε ποιον οικισμό και αν νόσησε χάνουμε την ουσία του ζητήματος.

Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα: Ως μέσο ενημέρωσης έχουμε ευθύνη και υποχρέωση  να μεταδίδουμε μόνο γεγονότα και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, όπως είχαμε τονίσει σε πρόσφατο άρθρο μας.

Ιδιαίτερα για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα δε θα μπορούσαμε να πράξουμε διαφορετικά.

Στηριζόμενοι μόνο σε φήμες και αλληλοσυγκρουόμενες εικασίες δε θα μπορούσαμε ποτέ να δημοσιεύσουμε στοιχεία και νούμερα για πιθανά ή υπαρκτά κρούσματα σε οποιαδήποτε κοινότητα του Δήμου μας.

Όταν και εάν υπάρξει επίσημη πληροφόρηση φυσικά και θα συνταχθεί το αντίστοιχο άρθρο.

Η ουσία είναι πως ο κορωνοϊός είναι μία πραγματικότητα, έχει εισέλθει και επηρεάζει τον τρόπο ζωής όλων μας.

Αντί λοιπόν να αναλωνόμαστε και να συγκρουόμαστε σχετικά με το ποιος σε ποιον οικισμό νόσησε, ας επικεντρώσουμε την προσοχή μας στον τρόπο με τον οποίο θα προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους οικείους μας και ολόκληρη την κοινότητα από την εξάπλωση του ιού.

Ο τρόπος είναι μόνο ένας: ακολουθώντας με συνέπεια τις οδηγίες των ειδικών. Μένουμε στο σπίτι, περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή και δείχνουμε ιδιαίτερη μέριμνα στις ευπαθείς ομάδες.

Δεν χρειάζονται δημοσιεύματα για κρούσματα ή θύματα από τον κορωνοϊό στο δήμο μας, για να αφυπνιστούμε και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών. Οφείλει ο καθένας από εμάς να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και να λάβει τα μέτρα του.

Αντί για τη διαδικτυακή σύγκρουση επιλέγουμε την αλληλεγγύη, αντί να αναρωτιόμαστε ποιος και πού νόσησε φροντίζουμε έτσι ώστε να μη νοσήσουν ακόμα περισσότεροι ή να νοσήσουν όσο λιγότεροι γίνεται.

Ο τόπος μας, ο Δήμος Δέλτα και κυρίως η πατρίδα μας, η Ελλάδα, διέρχονται μίας πρωτοφανούς κρίσης δημόσιας υγείας. Για να ξεπεράσουμε την κρίση χρειαζόμαστε αισιοδοξία, νηφαλιότητα, ψυχραιμία, πειθαρχία και αίσθημα ευθύνης.

Μένουμε Σπίτι λοιπόν, για καλό δικό μας, των αγαπημένων μας προσώπων και ολόκληρης της κοινότητας!