Τούρτα καραμέλας για να τρελάνετε κόσμο σε συνταγή της Κατερίνας Καράδαλη


Τούρτα καραμέλας για να τρελάνετε κόσμο σε συνταγή της Κατερίνας Καράδαλη

Ακόμα μια Παρασκευή έφτασε και η Κατερίνα συνεπής στο ραντεβού της σας ετοίμασε ακόμα μια υπέροχη συνταγή. Για αυτή την εβδομάδα σας έφτιαξε μια συνταγή για μια γλυκιά αμαρτία, μια τούρτα καραμέλα. Αυτά από το DeltaNews, ας δούμε τι μας γράφει η Κατερίνα!

 

Γεια σας φίλες/οι μου!

Για σήμερα λέω να φτιάξουμε μια υπέροχη τούρτα καραμέλας! Μετά από μια ονειρεμένη τυροπιτούλα που φτιάξαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ήρθε η ώρα να γλυκαθούμε.

Μια συνταγή που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Ας μη λέμε όμως πολλά λόγια… γιατί ως γνωστόν τα πολλά λόγια είναι φτώχεια !

Πάμε να φτιάξουμε παρέα τη φανταστική τούρτα μας.

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!

Μια καραμελένια τούρτα όνειροοο…!!!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

6 αυγά

125 γρ. αλεύρι

3 κ.σ κακάο

125 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

2 κ.γ μπέικιν

1 πρέζα αλάτι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό

1 κ.γ χυμό λεμόνι

1 βανίλια

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ:

2 μόρφατ κονσέρβες κρύες από το ψυγείο 2-3 ώρες

1 καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο

2 βανίλιες

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ:

Tip: εγώ χρησιμοποίησα τρίμμα σοκολάτας για τη διακόσμηση… έτσι για να σπάει τη γλύκα και να μη μας λιγώνει.

H επιλογή δική σας φυσικά.

 

200 γρ. ζάχαρη

200 γρ. νερό

200 γρ.κρέμα γάλακτος

1 κ.γ κορν φλάουρ

4 γρ.φύλλα ζελατίνης

1 βανίλια

Αν τελικά θέλετε με τρίμμα σοκολάτας, θα χρειαστείτε ένα φακελάκι τρίμμα σοκολάτας.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ :

Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη και αλάτι 5 λεπτάκια. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά κοσκινισμένα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα 26-28 εκ. αβουτύρωτη στρωμένη με λαδόκολα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για  20 λεπτάκια περίπου.

Αφού κρυώσει το χωρίζουμε σε 3 δίσκους.

Βράζουμε το σιρόπι μόνο 1 λεπτό. Αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα μόρφατ 5 λεπτάκια να φουσκώσουν καλά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το καραμελωμένο γάλα.

Σε κατσαρόλι ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα. Η διαδικασία έχει ως εξης: Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και όταν λιώσει ρίχνουμε λίγη ακόμα.

Όταν ξαναλιώσει προσθέτουμε κι άλλη μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη.Αφαιρούμε από τη φωτιά.Από το νερό κρατάμε 2 κ.σ και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.

Το υπόλοιπο νερό το προσθέτουμε στην καραμέλα και το βάζουμε πάλι στη φωτιά.(Προσοχή πιτσιλάει!)

Θα πετρώσει λίγο αλλά θα ξαναλιώσει. Προσθέτουμε το διαλλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.

Ίσως πετρώσει ξανά, αλλά συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και τις ζελατίνες που τις έχουμε μουλιάσει πριν σε κρύο νερό.

Αδειάζουμε την κρέμα καραμέλας σε ένα μπολ ανοξείδωτο και βάζουμε το μπολ μέσα σε ένα άλλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια.

Ανακατεύουμε μέχρι η καραμέλα να γίνει χλιαρή.

 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ :

-Σε πιατέλα βάζουμε 1 τσέρκι και τοποθετούμε 1 δίσκο παντεσπάνι.Σιροπιάζουμε με πινέλο και αδειάζουμε λίγη κρέμα.

Ξανά παντεσπάνι, σιρόπι και κρέμα.

Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει 2 ωρίτσες.

Την ξεφορμάρουμε και την περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας.

Αυτή που θα περισσέψει την ανακατεύουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα ή Μερέντα. Επίσης θα περισσέψει λίγη κρέμα ή κρατήστε λίγη για τη διακόσμηση.

-Βάζουμε σε σακουλίτσα την σοκολατένια σάλτσα καραμέλας και διακοσμούμε όπως θέλουμε από πάνω.

-Φυσικά αν χρησιμοποιήσετε τρίμμα σοκολάτας για τη διακόσμηση (όπως έκανα εγώ ),τότε η διαδικασία είναι πολύ απλή .Θα πασπαλίσετε την τούρτα με το τρίμμα σοκολάτας και γύρω -γύρω από την τούρτα θα πάρετε στις χούφτες σας τρίμμα και θα απλώσετε με τις παλάμες σας για να κολλήσει το τρίμμα .

 

 

Λίγα μυστικά :

  • -Μπορείτε να μοιράσετε στη μέση τη σάλτσα καραμέλας και να βάλετε και μέσα στην τούρτα ανάμεσα στις στρώσεις.
  • -Επίσης αν πήξει πολύ αφού κρυώσει,την αραιώνουμε με λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος,να γίνει πιο ρευστή για να την απλώσουμε από πάνω.
  • -Το ζαχαρούχο γάλα για να γίνει καραμέλα το βράζουμε στη χύτρα για 45 λεπτά. Ειδάλλως αγοράζουμε έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο .

 

 

Το παντεσπάνι είναι στην κυριολεξία αφρός και λιώνει στο στόμα μας μαζί με την κρέμα καραμέλας!!! Απίθανος συνδυασμός!!!

Δεν έχετε τίποτα να ζηλέψετε από τις τούρτες ζαχαροπλαστείου .

Λοιπόν φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε !

 

 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Εις το επανιδείν

Καράδαλη Κατερίνα