Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση της γέφυρας στον Λουδία


Η εν λόγω γέφυρα είχε αποκλειστεί για την κυκλοφορία των οχημάτων λόγω επικινδυνότητας από την προηγούμενη άνοιξη, με εντολή των Τεχνικών Υπηρεσιών
Στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Αποκατάσταση Γέφυρας Μπέλλεϋ στο Λουδία» προχώρησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 58.200 ευρώ και ο ορίζοντας ολοκλήρωσής του είναι έξι μήνες. Η συγκεκριμένη γέφυρα είχε αποκλειστεί για την κυκλοφορία των οχημάτων λόγω επικινδυνότητας από την προηγούμενη άνοιξη, με εντολή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η γέφυρα εμφάνισε προβλήματα εκτεταμένων φθορών στον φέροντα μεταλλικό οργανισμό της, αλλά και στο ξύλινο οδόστρωμα.
Όπως τόνισε η κ. Βούλα Πατουλίδου, «με την ολοκλήρωση του έργου θα αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή, που σήμερα γίνεται με παρακάμψεις, λόγω του γεγονότος ότι η διέλευση από τη γέφυρα απαγορεύτηκε, επειδή κρίθηκε επικίνδυνη. Θα ομαλοποιηθεί έτσι και η διέλευση των αγροτικών οχημάτων που είναι απαραίτητη για την επικείμενη καλλιεργητική περίοδο. Με αυτό τον τρόπο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίνεται στο αίτημα των κατοίκων για αποκατάσταση της γέφυρας, που μπορεί να είναι παλιά και σε δευτερεύoν οδικό δίκτυο, δεν παύει ωστόσο να εξυπηρετεί τις ανάγκες των καλλιεργητών, αλλά και πολιτών της περιοχής, που ενώνει τις δυο Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας και Θεσσαλονίκης».

Πηγή: voria.gr