Αποχωρεί από τη διοίκηση του Δήμου Δέλτα η παράταξη “Ώρα Ευθύνης” του Γιώργου Γλώσση


Την αποχώρησή της παράταξής του από τη διοίκηση του Δήμου Δέλτα ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Δέλτα, Γιώργος Γλώσσης.

Ο κύριος Γλώσσης στην ανάρτησή του αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους συνεργάστηκε με τον Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ εξηγεί και τις δυσκολίες που συνάντησε στη πορεία της συνεργασίας αυτής, απαντώντας ταυτόχρονα σε προ ημερών ανάρτηση του Γιάννη Ιωαννίδη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κυρίου Γλώσση:

“Περί διορισμών, έμμισθων ρόλων και συκοφαντικών δυσφημίσεων…

Προ ολίγων ημερών ο Δήμαρχος Δέλτα ανάρτησε στο διαδίκτυο μια δήλωσή του ενημερώνοντας τους πολίτες για τις εξελίξεις στο Δήμο μας. Στη συγκεκριμένη δήλωση προσπαθώντας μάλλον να ξεπεράσει το κακό κλίμα που επικρατεί εντός της ομάδας του, κατηγόρησε άλλους για έλλειψη συνεργασίας, υπονόμευση του έργου του και συκοφαντική δυσφήμιση. Με επικριτικό και υποτιμητικό τρόπο, μιλά για διορισμούς και έμμισθους ρόλους.
Μια τέτοια ανάρτηση δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη, καθώς μεταξύ άλλων κατέχουμε και εμείς θέσεις ευθύνης στην νυν διοίκηση.
Για να γνωρίζουν οι δημότες, έχουμε γνωστοποιήσει εδώ και καιρό στην διοίκηση του Δήμου την βούλησή μας να αποχωρήσουμε από τις θέσεις ευθύνης που είχαμε αναλάβει. Έχουμε θέσει πολλές φορές στην διάθεση του Δημάρχου τις παραιτήσεις μας από τις έμμισθες θέσεις στις οποίες μας διόρισε. Παραμείναμε όμως μέχρι σήμερα ενεργοί, ώστε να ολοκληρωθούν οι δράσεις που αναλάβαμε και να διευθετηθούν οι όποιες εκκρεμότητες, στην προσπάθειά μας να παρέχουμε στους δημότες ένα καλύτερο Δήμο.
Τρία και πλέον χρόνια συμμετείχαμε στην διοίκηση του Δήμου μετά από σύμφωνη γνώμη των συμβούλων της παράταξής μας. Όχι γιατί συμφωνούσαμε με τον κύριο Ιωαννίδη και το πρόγραμμά του, αλλά γιατί πιστεύαμε ότι με αυτόν τον τρόπο και σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία, θα συμβάλλαμε θετικά ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα του τόπου μας. Άλλωστε το 2019 είχαμε έναν εκλογικό νόμο που επέβαλλε συνεργασίες και με γνώμονα το καλό του δήμου μας κάναμε αυτό που θεωρήσαμε ότι ήταν το ωφέλιμο για τον τόπο.
Αναλάβαμε λοιπόν θέσεις ευθύνης και πράξαμε τα δέοντα με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου και των δημοτών μας. Δεν συνδιοικήσαμε τον Δήμο. Δεν δεσμευθήκαμε σε κανέναν, παρά στους δημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Δεν αθετήσαμε τον λόγο μας γιατί απλά δεν δώσαμε υποσχέσεις. Παραμείναμε παραταξιακά ανεξάρτητοι, απλά συμπορευτήκαμε με ξεκάθαρους ρόλους και αρμοδιότητες για ένα συγκεκριμένο στόχο.
Δεν ήμασταν ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και το εκφράζαμε επανειλημμένως στα συμβούλια. Κάναμε παρατηρήσεις και υποδείξεις προς το καλύτερο, αλλά δεν ήταν στις προθέσεις μας να δυσκολέψουμε περαιτέρω το έργο της διοίκησης. Χωρίς ούτε μια στιγμή να σκεφτούμε το πολιτικό κόστος και τα παραταξιακά οφέλη δώσαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε δεδομένων των συνθηκών που υπήρχαν.
Αυτή όμως η προσπάθεια δεν εκτιμήθηκε από την διοίκηση του Δήμου. Δεν ήταν λίγες οι φορές στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις αδυναμίες τους, μας επέρριπταν τις ευθύνες. Δεν θα ανεχτούμε όμως παιχνίδια στις πλάτες μας από κανέναν. Αν πιστεύουν ότι συμμετείχαμε στην διοίκηση για να αποτελέσουμε στο τέλος τα εξιλαστήρια θύματα είναι γελασμένοι. Δεν φοβόμαστε μην χάσουμε την καρέκλα και τον μισθό. Άλλωστε δεν συμμετείχαμε γι’ αυτά. Ουδέποτε προσπαθήσαμε να αποκομίσουμε προεκλογικά οφέλη από την μέχρι σήμερα παρουσία μας, αλλά ούτε θα δεχθούμε κάποιον άλλο να το πράξει σε βάρος μας.
Αποχωρούμε, ως παράταξη, από την διοίκηση του Δήμου. Επιτελέσαμε το έργο που αναλάβαμε στο μεγαλύτερο βαθμό και θέσαμε τις βάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου στου τομείς που αναλάβαμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και τους υπαλλήλους του Δήμου, για την μέχρι τώρα συνεργασία μας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για το καλό του τόπου και των Δημοτών μας.
Σας ευχαριστώ.
Γλώσσης Γιώργος
ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ”

Ακολουθεί η προ ημερών ανάρτηση του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη:

Σχετικά με τις Εξελίξεις στο Δήμο Δέλτα
Οδεύοντας προς τις δημοτικές εκλογές καλό είναι να υπάρχει σωστή ενημέρωση όλων,
Τον τελευταίο καιρό, κάποιοι διαδίδουν και κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες και συκοφαντικά ψεύδη: «ότι όλοι έχουν παραιτηθεί» και «δεν λειτουργεί τίποτα στο δήμο», «ο Ιωαννιδης δεν θα κατέβει στις εκλογες»(προφανως τους «βολεύει»). Θεωρούν με τον τρόπο αυτό, ότι μπορούν να δυσχεράνουν τη λειτουργία του δήμου, ώστε να υπονομεύσουν το θεσμικό ρόλο μου ως Δημάρχου
Πως έχουν τα πράγματα
Ως Δήμαρχος Δέλτα ήδη από τον Σεπτέμβριο 2022, πριν την ανανέωση της θητείας των μελών της διοίκησης, σε κοινή σύσκεψη, ρώτησα όλους τους συνεργάτες μου, αν θέλουν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι ή θέλουν να ακολουθήσουν διαφορετική πορεία, ώστε να μη τους συμπεριλάβω στο διοικητικό σχήμα.
Ουδεις απάντησε καταφατικά σε μια τέτοια εκδοχή.
Το ίδιο ερώτημα έθεσα πριν λίγες βδομάδες, σε όσους έχουν συνδιοικήσει μαζί μου 3 χρόνια και 10 μήνες, ώστε όποιος/α δεν προτίθεται να συνεργαστεί στο ρολο του και να συμπορευτεί μαζί μου, να καταθέσει άμεσα την παραίτηση του/της
Παρά την καθαρή, ειλικρινή και έντιμη (όπως πάντα) στάση μου απέναντι σε όσους συν διοίκησαν, αρνούνται να συνεργαστούν, διατηρώντας έμμισθους ρόλους, δίχως να καταθέτουν την παραίτηση τους.
Τελικα μηπως μερικοί να σκέφτονται ότι αντί να παραιτηθούν από τη θέση στην οποία τους διόρισα, καλύτερα (γι’αυτούς) θα ήταν να παραιτηθώ εγώ ο ίδιος κάτω από εκβιαστικά διλήμματα κάθε είδους και να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του δήμου, να τον έχουν «στα χέρια τους» μόνοι τους???
Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να “καταλάβει” το δήμο, εξ’ εφόδου… αποφεύγοντας τη βάσανο της δημοκρατικής διαδικασίας.
Ενημερώνω κάθε ενδιαφερόμενο ότι όποιος/α δεν προτίθεται να συνεργαστεί και να συμπορευτεί μαζί μου, Ζητώ να καταθέσει άμεσα την παραίτηση του/της και να ακολουθήσει το δρόμο που ήδη έχει επιλέξει.
Ο δήμος μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς αυτούς.

*Φωτογραφία Αρχείου