Απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες από τα Διαβατά


Διαλύθηκε ο αυτοσχέδιος καταυλισμός.

Μετά από τέσσερις ημέρες έχει σχεδόν διαλυθεί ο άτυπος καταυλισμός, τον οποίο είχαν στήσει από την περασμένη Πέμπτη πρόσφυγες και μετανάστες, έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά. Είχε προηγηθεί το ψευδές κάλεσμα μέσω διαδικτύου ότι θα άνοιγαν τα σύνορα στις 5 Απριλίου.

Έως σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Νίκο Ράγκο, αποχώρησαν από την περιοχή περίπου 800 άτομα με ναυλωμένα λεωφορεία.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μεταφέρονται σε δομές και ξενοδοχεία που φιλοξενούνταν. Έως τις 5 τα ξημερώματα γινόταν η καταγραφή τους από την ομάδα του ΔΟΜ και στη συνέχεια με τα λεωφορεία, αποχωρούσαν από τα Διαβατά.

Χθες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας γινόταν διαπραγματεύσεις μεταξύ των προσφύγων και του κ. Ράγκου, ο οποίος προσπαθούσε να τους πείσει να επιστρέψουν στις δομές τους, καθώς το διαδικτυακό κάλεσμα ήταν ψεύτικο.

Στο σημείο, έξω από το camp παραμένουν ακόμα περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Και τις τρεις ημέρες που ήταν στην περιοχή τα άτομα σημειώνονταν επεισόδια με τις αστυνομικές αρχές. Χθες μάλιστα, η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προχώρησε σε τρεις συλλήψεις ατόμων.

 

Πηγή: voria.gr