Μπαίνουν ιδιώτες στις συγκοινωνίες


Οι ανακοινώσεις έγιναν στην ημερίδα του ΣΑΣΘ με τίτλο » Οι Δημόσιες Αρχές Μεταφορών και Μετακινήσεων ως βασικός παράγοντας προώθησης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας – Το ΣΑΣΘ του αύριο».

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι μέσα στο 2016 έρχεται και η απελευθέρωση των αστικών συγκοινωνιών βάσει του σχετικού κανονισμού της ΕΕ, κάτι που σημαίνει ότι εκτός του ΟΑΣΘ θα μπορούν να μπουν και άλλοι ιδιώτες πάροχοι συγκοινωνιακού έργου.

Στην ημερίδα τοποθετήθηκε και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «καινοτόμες πολιτικές στην κατεύθυνση της αστικής κινητικότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της εξοικονόμησης πόρων, συνδυασμένες μεταφορές, φιλοπεριβαλλοντικά μέσα μεταφοράς, μονοδρομήσεις, επέκταση των δικτύων λεωφορειοδρόμων, νέες τεχνολογίες, τηλεματική, ηλεκτρονικό εισιτήριο κ.ά.».

Παράλληλα ο κ. Σγουρίδης, έκανε λόγο για την πρόθεση της κυβέρνησης να μετατραπεί ο ΣΑΣΘ σε Ενιαία Αρχή Μεταφορών και Μετακινήσεων, στα πρότυπα και του ΟΑΣΑ, πρόταση που χαιρέτισαν τόσο ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής, όσο και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Πηγή: sirma.info