Φτιάχνουμε μπισκότα κανέλας σε συνταγή της Κατερίνας Καράδαλη
Γειά σας φίλες/φίλοι μου !
Πώς είστε ;;;
Μπορεί να μας έπιασε το κρύο και τα χιόνια όμως και πάλι είμαι εδώ για να μοιραστώ ακόμη μια συνταγή μαζί σας. Η αλήθεια είναι πως διανύουμε περίοδο νηστείας και κάποιοι φίλοι δε θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τη συνταγή. Ελπίζω όμως να δοκιμάσουν να τη φτιάξουν μετά τη νηστεία.
Την προηγούμενη εβδομάδα φτιάξαμε παρεούλα το καταπληκτικό ‘’τσουρέκι με γέμιση πουρέ κάστανου ή πραλίνα φουντουκιού κι επικάλυψη λευκής σοκολάτας.’’ Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι πιο γρήγορο κι απλό, έτσι για να μη σας κουράσω με πολλά υλικά και διαδικασία μεγάλη, αλλά ούτε να ξοδέψετε και πολύ χρόνο στην κουζίνα σας.
Για την ακρίβεια θα φτιάξουμε ‘’Μπισκότα κανέλας ‘’ τα οποία λατρεύει η κόρη μου και μου ζητά να τα φτιάχνω πολύ συχνά. Είμαι σίγουρη πως θα τα λατρέψετε κι εσείς αν σας αρέσει η κανέλα.
Πάμε να συγκεντρώσουμε τα υλικά μας στον πάγκο της κουζίνας μας και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία η οποία διαρκεί δέκα λεπτάκια. Έπειτα τα φουρνίζουμε για 15-17 λεπτάκια το πολύ και σε μισή ωρίτσα απολαμβάνουμε τα μυρωδάτα μπισκότα κανέλας.
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Υλικά συνταγής (για περίπου 18-20 μπισκότα ) :
210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κανέλα
120 γρ. βούτυρο παγωμένο
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. καστανή ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε μόνο κρυσταλλική ζάχαρη αν δεν έχετε καστανή)
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 πρ. αλάτι
Για την επικάλυψη
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση συνταγής :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τις ζάχαρες, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε το αυγό.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε το αλάτι και τα στερεά υλικά.
Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας η οποία θα είναι αρκετά μαλακή.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη ζύμη σε 18 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Θέλουμε το κάθε μπαλάκι να είναι περίπου 30 γρ.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 2 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βουτάμε όλα τα μπαλάκια στο μπολάκι με το μείγμα της κανέλας με τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε δύο ταψιά που έχουμε στρώσει από μία λαδόκολλα.
Πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας για να πλατύνουν.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανέλα-ζάχαρη και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
Αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Φτιάξτε τώρα έναν καπουτσίνο ή εσπρέσο και γενικά ότι καφέ αγαπάτε εσείς και απολαύστε τον με τα μπισκότα κανέλας.
Καλή επιτυχία και καλοφάγωτα !!!
Εις τι επανιδείν
Καράδαλη Κατερίνα