Κανονικά θα λειτουργήσει το εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου παρά το θάνατο του 52χρονου λόγω κορωνοϊού


Κανονικά θα προσέλθουν στην εργασία τους αύριο οι εργαζόμενοι του εργοστασίου στη Σίνδο, παρά το γεγονός ότι έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό ένας εργαζόμενος.

Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Παρασκευή, ένας 52χρονος χειριστής κλαρκ του εργοστασίου κατέληξε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό, ενώ, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος, είχε κολλήσει τον ιό στη δουλειά του, από άλλον εργαζόμενο της επιχείρησης.

Το εργοστάσιο δεν λειτούργησε σήμερα λόγω πένθους για την απώλεια του 52χρονου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι θα πρέπει μέχρι νεωτέρας να δώσουν αύριο το «παρών» κανονικά στην εργασία τους. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει διάχυτη ανησυχία στους περισσότερους εργαζόμενους, καθώς ανέμεναν το εργοστάσιο να παραμείνει κλειστό για κάποιες μέρες τουλάχιστον, αφού, όπως αναφέρουν, αρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι που ανέφεραν πως εμφάνισαν συμπτώματα πυρετού.

Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία χημικών, που αγγίζουν τους 400 σε αριθμό, παραμένουν θορυβημένοι, αφού τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζόμενου της Voria.gr, περιορίζονται σε μάσκες που φορούν ελαιοχρωματιστές, ενώ δεν γίνεται χρήση αντισηπτικών.

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει καταγγείλει στην αστυνομία ότι το εργοστάσιο συνεχίζει να λειτουργεί, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει αναλάβει την ιχνηλάτηση επαφών του 52χρονου, αλλά και του άλλου εργαζόμενου που νόσησε επιβεβαιωμένα από κορωνοϊό.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς για το γεγονός ότι το εργοστάσιο συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά μέχρι την Παρασκευή, παρότι έγινε γνωστό ότι κατέληξε ο 52χρονος εργαζόμενός του.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Πηγή: voria.gr