Καταδίκη για τον βιαστή της Δάφνης


Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 42 ετών, χωρίς ελαφρυντικά για αρπαγή κατά εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά εξακολούθηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Την ενοχή του 53χρονου «βιαστή της Δάφνης» αποφάσισε κεκλεισμένων των θυρών το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάζοντάς τον σε ποινή κάθειρξης 42 ετών.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον άνδρα για αρπαγή κατά εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά εξακολούθηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό. Αν και ο ίδιος δεν άκουσε την ποινή που του επιβλήθηκε, αφού και σε αυτή τη συνεδρίαση επέλεξε να παραμείνει στη φυλακή και όχι στο εδώλιο, η 23χρονη κοπέλα που υπήρξε το θύμα αυτής της αποτρόπαιας τραγωδίας και η οικογένειά της, δέχθηκαν την ετυμηγορία.

“Διεστραμμένος και σατανικός”

Αντίστοιχη ήταν και η εισήγηση επί της ενοχής που προηγήθηκε, με την εισαγγελική λειτουργό να είναι πραγματικός καταπέλτης σε βάρος του κατηγορούμενου. «Το θύμα δίνει μάχη για την υγεία της και θα πρέπει να φύγει από εδώ δικαιωμένη και να προχωρήσει τη ζωή της” υποστήριξε στην πρότασή της, κατά την οποία χαρακτήρισε τον 53χρονο «διεστραμμένο και σατανικό». Παράλληλα, απέρριψε το αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και αποδόμησε όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς, αποκλείοντας το ενδεχόμενο η άτυχη 23χρονη φοιτήτρια να είχε δώσει τη συναίνεσή της. Όπως ανέφερε, οι μαρτυρίες της ΕΛΑΣ έδειξαν μια τελείως διαφορετική εικόνα, αφού το θύμα εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση δεμένο, φιμωμένο, ενώ της είχαν δοθεί και ναρκωτικές ουσίες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2017 μετά από δήλωση εξαφάνισης των γονιών της, η 23χρονη φοιτήτρια εντοπίστηκε σε κωματώδη σχεδόν κατάσταση στο σπίτι του 53χρονου στη Δάφνη. Η κοπέλα, σύμφωνα με τις καταθέσεις, τον βοηθούσε σε δουλειές του σπιτιού καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί λόγω αναπηρίας. Η δίκη διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα της οικογένειάς του θύματος.

 

πηγη