Τζιτζικώστας: Δεν μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο για τα Διαβατά


«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση επιμένει να γίνει κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά, ενώ η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουμε προτείνει το στρατόπεδο στη Θέρμη, λύση στην οποία συμφωνεί και ο οικείος Δήμος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον FOCUS FM της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τζιτζικώστας αναφερόμενος και πάλι στα Διαβατά, υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου για τα Διαβατά, όταν αντιδρά η τοπική κοινωνία, αλλά ούτε και οι προτάσεις για το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 424 στο κέντρο της πόλης, το λιμάνι και την ΥΦΑΝΕΤ, οι οποίες δεν βρίσκουν σύμφωνη την Περιφέρεια. Τα κέντρα μετεγκατάστασης πρέπει να γίνουν εκτός οικιστικού ιστού».

Ο Περιφερειάρχης συνέχισε την κριτική του στην κυβέρνηση επισημαίνοντας : «για ποια κρουαζιέρα και ποιο τουρισμό μιλάμε, στην Θεσσαλονίκη, όταν υπάρχει πρόταση για κέντρο μετεγκατάστασης μέσα στο λιμάνι;».

Τέλος ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε το παράπονο ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση και ότι κάθε νεότερη εξέλιξη για το συγκεκριμένο θέμα η Περιφέρεια το μαθαίνει από τις ειδήσεις και τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση παντελή έλλειψη ενημέρωσης και διαλόγου με την τοπική κοινωνία.

Πηγή Thestival.gr