1ο ΕΠΑ.Λ Χαλάστρας: Σε Βαρκελώνη & Βαλένθια στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +


Στις 31/07/2022 έληξε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, του ΕΠΑ.Λ. Χαλάστρας, με τίτλο Σύγχρονη Αισθητική: Νοσηλευτική Παρέμβαση & Εφαρμοσμένη Κοσμητολογία. Συμμετείχαν μαθητές από τους τομείς Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας και Γεωπονίας που εκπαιδεύτηκαν με δραστηριότητες προετοιμασίας (επίσκεψη στην μονάδα κάθετης παραγωγής αιθέριου έλαιου λεβάντας, ALPHA LAVENDER και ενδοσχολική ενημέρωση από την Αισθητικό και ακαδημαϊκή υπότροφο κ. Κοτζαηλία) και σε δύο ροές κινητικότητας, στη Βαρκελώνη και στη Βαλένθια.

Την εκπαίδευση στις δύο πόλεις της Ισπανίας ανέλαβε ο φορέας υποδοχής MOVEU PROJECTS υπό τη διεύθυνση του κ. Γιαμά Αθ. και  περιλάμβανε πρακτική άσκηση και θεωρητική κατάρτιση σε πρωτοπόρες μεθόδους αντιμετώπισης αισθητικών προβλημάτων και παρασκευής καλλυντικών με φυτικά συστατικά (Βαρκελώνη) και αξιοποίηση των φυτών και αιθέριων ελαίων στην Κοσμητολογία (Βαλένθια). Επίσης, διεύρυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού, εισαγωγή στην έννοια της επιχειρηματικότητας αλλά και σημαντική πολιτιστική εκπαίδευση.

Οι εμπειρίες ζωής που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες ήταν -κατά γενική ομολογία- συναρπαστικές.

Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Χαλάστρας.

 

*Ευχαριστούμε την κυρία Θωμαή Ζήση για την αποστολή των πληροφοριών & των φωτογραφιών