Πώς μπορώ να καταπολεμήσω την κακοσμία του στόματος;


Πώς μπορώ να καταπολεμήσω την κακοσμία του στόματος;

Μετά το βραδινό ύπνο ,είναι σύνηθες φαινόμενο να νοιώθουμε κακοσμία στο στόμα επειδή εκείνο ξηραίνεται και μένει στάσιμο το βράδυ. Όμως, υπάρχει και μία δεύτερη αιτίας της κακοσμίας που οφείλεται στην ξηροστομία και την κακή στοματική υγιεινή.  Η κυριότερη αιτίας της κακής αναπνοής είναι διάφορα βακτήρια που με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύονται στο στόμα, όπως και τροφές που μένουν κολλημένες στα δόντια. Το κάπνισμα, αυστηρή δίαιτα ή χρόνια αναπνευστικά προβλήματα ,πολλές φορές ,είναι η αιτία για την εμφάνιση κακοσμίας.

Με ποιο τρόπο κάποιος μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει εντελώς την κακοσμία του στόματος;

  • Ελάττωση ή μείωση του καπνίσματος: Μειώστε το κάπνισμα ή διακόψτε το εντελώς. Εκτός από καλύτερη στοματική υγεία θα μειωθεί δραστικά ο κίνδυνος να νοσήσετε και από άλλες παθήσεις.
  • Να επισκέπτεστε οδοντίατρο τακτικά ώστε να ελέγχεται η στοματική υγιεινή.
  • Να μην καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ζάχαρη ή ανθρακούχα ποτέ, διότι τα οξέα που περιέχουν είναι βλαπτικά για τα δόντια.
  • Αν καταναλώνετε ανθρακούχα ποτέ, μην τα αφήνετε για ώρα μέσα στο στόμα.

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο και ίσως κάποιο στοματικό διάλυμα θα συντελέσουν δραστικά στο να καταπολεμηθεί η κακοσμία του στόματος. Η υγεία του στόματος και των δοντιών είναι ιδιαιτέρως σημαντική όχι μόνο για την αισθητική μας εικόνα, αλλά και για την καλή κατάσταση της υγείας μας.