Τρελάθηκε ο καιρός- Έριξε χιόνι στη Σαχάρα, πάγωσε ο Ατλαντικός στις ΗΠΑ


Το χιόνι άρχισε να πέφτει στις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής το πρωί και γρήγορα κάλυψε την έρημο. Στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ πάγωσε ο Ωκεανός από το πολικό ψύχος

Με χιόνι καλύφτηκαν οι λόφοι της ερήμου στη Σαχάρα, χαρίζοντας μας μοναδικές εικόνες, βγαλμένες από πίνακα ζωγραφικής. Στην πόλη Αίν Σέφρα στην Αλγερία, η περιοχή της μεγάλης ερήμου καλύφθηκε με χιόνι.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που τα τελευταία 37 χρόνια που στη συγκεκριμένη πόλη παρατηρείται χιονόπτωση. Η προηγούμενη φορά ήταν λίγο μετά τα μέσα Δεκεμβρίου του 2016 οπότε και είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στην περιοχή. Η πρώτη φορά που είχε καταγραφεί χιονόπτωση στην περιοχή, ήταν το 1979.

 

Κίνα: Ενα τεράστιο τείχος από πάγο σχηματίσθηκε στη λίμνη Σινγκάι

Ενα τεράστιο τείχος από πάγο, μήκους πάνω από 12 χιλιόμετρα και ύψους 20 μέτρων, σχηματίσθηκε από τους ισχυρούς ανέμους στην λίμνη Σινγκάι, στα σύνορα Κίνας – Ρωσίας.

«Στην αρχή ήταν μόλις τρία έως τέσσερα μέτρα ύψος» λέει ο Σαν Γιουνγκ κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Σου Ζονγκ, επικεφαλής του μετεωρολογικού σταθμού στη λίμνη Σινγκάι, αυτό το φαινόμενο θεωρείται σπάνιο καθώς για να σχηματισθεί απαιτεί ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους και υπόγεια ρεύματα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης.

« Είναι καταπληκτικό θέαμα. Τράβηξα πολλές φωτογραφίες» λέει ο 32χρονος Γουάνγκ Σιαολί που επισκέφθηκε ειδικά για τον λόγο αυτό την περιοχή.

Η λίμνη Σινγκάι, η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στην βορειοανατολική Κίνα, είναι γνωστή για την άφθονη βιοποικιλότητα και το περίπλοκο οικοσύστημα της ενώ αποτελεί έναν σημαντικό βιότοπο για τα αποδημητικά πτηνά στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

πηγή